avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decesul uneia dintre părți în timpul procesului. De ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decesul uneia dintre părți în timpul procesului. De ce sunt introduși moștenitorii în loc?

Buna seara. In anul 2016 bunicii mei au intentat proces impotriva vecinei deoarece aceasta intrase pe terenul nostru. S-a facut cadastru din care a reiesit faptul ca a intrat pe pamantul nostru. Problema este ca anul trecut in noiembrie bunicul meu a decedat iar procesul a ramas in continuare. Inca nu am facut dezbaterea mostenirii dar la ultimul termen s-a cerut introducerea in proces a mostenitorilor si emiterea de adrese.
1) ce treaba au mostenitorii in procesul inentat de bunicii mei?
2) care este scopul lor in proces?
Am inteles ca trebuie sa depun si acte doveditoare ale mostenitorilor.( certificate de nasterere, casatorie)
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:37, 8 Martie 2018
Moștenitorii intra in locul celui decedat în proces dar trebuie să își dovedească calitatea.Asa este legea.
Dacă aveți interesul puteți continua procesul.
Ar fi bine sa vorbiti cu avocatul defunctului ca sa înțelegeți clar situatia juridică și sa nu platiti cheltuieli de judecată si avocatul părții adverse.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Procesul il vom continua. Este intrata pe teren aproximativ 100mp. Avocat avem. Acum ma gandesc ca daca a chemat si mostenitorii vor trebui si ei sa isi angajeze avocat. Dar totusi, in afara de faptul ca asa este legea, cu ce poate schimva cursul procesului? Multumesc
Bănuiesc că avocatul a fost angajat pt proces si nu pt cât traieste persoana care l-a angajat.In niciun caz avocatul nubse angajează pe viata desinsunt justitiabilul care daca plătesc un proces vor ca toata viata pe acei bani.Asa ii apere avocatul...
Eu nu am avut asa clienti dar sunt si foarte explicit

Vedeți ce zice avocatul.
Dacă mai avea bani de luat ii datorat dvs. sau moștenitorii.

Cursul procesului nu este influențat cu nimic sub aspectul soluției finale.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Necunoscut1996 a scris:

1) ce treaba au mostenitorii in procesul intentat de bunicii mei?
2) care este scopul lor in proces?

Bunicii dvs. nu au intentat proces doar întru aflarea în treabă. Că atunci nu ar fi avut nici moștenitorii vreo treabă.
Bunicii dvs. urmăreau un scop: apărarea proprietății lor (a amândurora).
Același scop ar trebui să-l urmărească și moștenitorii bunicului mort. (prin intrarea lor în proces alături de bunica).

Procesul nu poate continua cu o persoană decedată. Motivele „pe românește” ar suna cam așa:
- pentru că bunicul nu mai poate primi citații/comunicări la cimitirul Sfântul ... (cum îl cheamă)
- pentru că nu-și mai poate exprima părerea cu vreo 2 metri de pământ deasupra.
(Iertați exprimarea improprie și ceva mai sugestivă decât puteți citi prin procedură).

Este necesară intrarea în proces a moștenitorilor bunicului (care devin reclamanți alături de bunica). Dacă vor, bineînțeles. Că nu-i obligă nimeni. Nici să devină moștenitori (prin aceptarea moștenirii bunicului) nici să-și apere proprietatea (moștenitorii sunt coproprietari alături de bunica). Este doar preferabil.

Dacă bunicul dvs. avea avocat pentru acest dosar/pentru reprezentare în fața instanței pe rolul căreia se află acum dosarul, atunci este bine de știut că mandatul avocatului nu încetează prin moartea celui care l-a dat. Mandatul dăinuiește până la retragerea lui de către moștenitori. (art 88 C. pr. civ).
Altfel spus, moștenitorii au deja un avocat. De la care ar fi putut să afle deja cam ce am scris eu pe aici. (Rămâne de văzut dacă nu l-au întrebat ori degeaba l-au întrebat...)
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura in proces civil-valabilitate in cazul decesului titularului ContSters115731 ContSters115731 Am o procura de la bunicul meu in care ii reprezint intr-un proces civil.A murit si acum nu stiu daca trebuie introdusi in cauza mostenitorii lei legali, ... (vezi toată discuția)
Contract incheiat intre o persoană decedată si un avocat madyy26 madyy26 Bună ziua. Tatăl meu a decedat si el a avut un contract cu un avocat pentru al ajuta sa primească despagubiri pentru casa demolată de către stat inainte ... (vezi toată discuția)
Succesiune marcop marcop Buna ziua, supun atentiei dvs. urmatoarea speta, cu rugamintea de a-mi da un raspuns. In anul 1997 tatal meu a facut cerere de revendicare a 10 ha de teren ... (vezi toată discuția)