Necunoscut1996 a scris:
1) ce treaba au mostenitorii in procesul intentat de bunicii mei?
2) care este scopul lor in proces?
Bunicii dvs. nu au intentat proces doar întru aflarea în treabă. Că atunci nu ar fi avut nici moștenitorii vreo treabă.
Bunicii dvs. urmăreau un scop: apărarea proprietății lor (a amândurora).
Același scop ar trebui să-l urmărească și moștenitorii bunicului mort. (prin intrarea lor în proces alături de bunica).
Procesul nu poate continua cu o persoană decedată. Motivele „pe românește” ar suna cam așa:
- pentru că bunicul nu mai poate primi citații/comunicări la cimitirul Sfântul ... (cum îl cheamă)
- pentru că nu-și mai poate exprima părerea cu vreo 2 metri de pământ deasupra.
(Iertați exprimarea improprie și ceva mai sugestivă decât puteți citi prin procedură).
Este necesară intrarea în proces a moștenitorilor bunicului (care devin reclamanți alături de bunica). Dacă vor, bineînțeles. Că nu-i obligă nimeni. Nici să devină moștenitori (prin aceptarea moștenirii bunicului) nici să-și apere proprietatea (moștenitorii sunt coproprietari alături de bunica). Este doar preferabil.
Dacă bunicul dvs. avea avocat pentru acest dosar/pentru reprezentare în fața instanței pe rolul căreia se află acum dosarul, atunci este bine de știut că
mandatul avocatului nu încetează prin moartea celui care l-a dat. Mandatul dăinuiește până la retragerea lui de către moștenitori. (art 88 C. pr. civ).
Altfel spus, moștenitorii au deja un avocat. De la care ar fi putut să afle deja cam ce am scris eu pe aici. (Rămâne de văzut dacă nu l-au întrebat ori degeaba l-au întrebat...)