avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autovehicul blocat rar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autovehicul blocat rar

Acum 3 luni am achizitionat o masina cu toate actele in regula si numere rosii valabile pana pe 25-02-2018 masina adusa din germania ! Am facut programare la rar si in data de 22-02-2018 m-am prezentat la rar unde mi sa blocat masina pe motiv ca ea apare ca si data spre dezmembrat in germania si ca doar cu memoriu la bucuresti o mai deblochez ceea ce am si facut imediat, am depus memoriu! Dupa 10 zile primesc raspuns negativ la memoriu!! Cum sau putut lua numere rosii inainte? Cum sa fie la dezmembrari cand talonul este la mine si masina arata foarte bine ( fara accident) ce mai este de facut in cazul meu? Multumesc
Buna ziua! Exact la fel am patit si eu pe 28.02.2018... nimeni nu stie ce e de facut in situatia asta? :( Sau macar daca se pot recupera banii de la vanzator?!
Este foarte ciudat pentru ca sau inscris foarte multe masini ca ale noastre pana in februarie anul acesta si totusi legea era data din 2000 ! De ce se aplica de acum dupa 18 ani in care sau inscris masini de genul acesta cu miile!!

Octav888 a scris:

Buna ziua! Exact la fel am patit si eu pe 28.02.2018... nimeni nu stie ce e de facut in situatia asta? :( Sau macar daca se pot recupera banii de la vanzator?!

Nu stiu ce sa mai zic... Eu am fost suparat si pe vanzator..nu a vrut sa mi dea nici macar jumatate din pretul masinii inapoi... stau cu masina pe dreapta... unde am mai intrebat s o fac macar pe Bulgari cica nici acolo nu se mai poate...Cine are vre o veste buna sau rezolva ceva rog sa posteze aici. Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Buna ziua,

În conformitate cu prevederile OG nr.82/2000, cu modificările și completările ulterioare, se interzice comercializarea în vederea reutilizării a vehiculelor scoase din uz predate în vederea dezmembrării (în oricare stat membru UE). Prin urmare, în toate situațiile în care in documentele necesare înmatriculării în România pentru vehicule provenite din Germania (sau din oricare alt stat UE), care au înscrise în documentele de înmatriculare menţiuni precum (exemplu)„VERWERTUNGSNACHWEIS LAG VOR” sau „ENDGÜLTIGE AUßERBETRIEBSETZUNG VERWERTUNGSNACHWEIS LAG VOR”. Aceste mențiuni sunt asociate cu operațiunea de dezmembrare efectivă a vehiculelor sau cel puțin cu un angajament ferm de dezmembrare, iar RAR nu mai poate elibera documentele specifice in vederea înmatricularii vehiculelor respective in România."
Răspunsul lor.
Multumesc! Am dat'o la dezmembrat oricum...

aleskxs a scris:

"Buna ziua,

În conformitate cu prevederile OG nr.82/2000, cu modificările și completările ulterioare, se interzice comercializarea în vederea reutilizării a vehiculelor scoase din uz predate în vederea dezmembrării (în oricare stat membru UE). Prin urmare, în toate situațiile în care in documentele necesare înmatriculării în România pentru vehicule provenite din Germania (sau din oricare alt stat UE), care au înscrise în documentele de înmatriculare menţiuni precum (exemplu)„VERWERTUNGSNACHWEIS LAG VOR” sau „ENDGÜLTIGE AUßERBETRIEBSETZUNG VERWERTUNGSNACHWEIS LAG VOR”. Aceste mențiuni sunt asociate cu operațiunea de dezmembrare efectivă a vehiculelor sau cel puțin cu un angajament ferm de dezmembrare, iar RAR nu mai poate elibera documentele specifice in vederea înmatricularii vehiculelor respective in România."
Răspunsul lor.

Alte discuții în legătură

Probleme rar Ionel77 Ionel77 Am cumpărat o mașină adusă din Germania de cineva din Brăila, i-am scos Nr roșii am declarato la impozit,am programat-o la RAR Ct pentru data de ... (vezi toată discuția)
Pierdut acte auto stylya stylya Va salut cu mult respect,sunt nou pe acest site si apelez la voi cu speranta ca cineva ma va putea ajuta/sfatui in privinta problemei mele. Am ... (vezi toată discuția)
Pierdut brief !!! nina_ar nina_ar Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul ... (vezi toată discuția)