Buna tuturor,
Fostul are de platit pensie alimentara la nivelul a 1/3 din venit.
Ce intra in acest cuvant ”venit”? Doar salariul net sau intra si bonusuri, diurne, etc.?
Intreb asta pentru ca fostul se prezinta ca fiind mare manager pe Europa si Africa dar salariul lui este la nivelul de 1000 lei, ceea ce nu e realist. Lucrez si eu in vanzari si stiu.
Banuiesc faptul ca intentionat si-a redus drastic venitul pentru a nu plati prea mult.
Va multumesc!
La stabilirea cuantumului obligației de întreținere pentru minori, sunt luate în calcul doar veniturile cu caracter permanent nu și cele întâmplătoare cum sunt diurna, remunerațiile acordate pentru efectuarea orelor suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transfer, sporul pentru condiţii deosebite de muncă etc.
Legea e făcută în aşa fel, încât contribuţia la creşterea copiilor poate fi fentată legal. Aşa cum vi s-a răspuns, se iau în calcul doar veniturile cu caracter permanent.Azi, salariul minim pe economie (net) este cca 1140 lei, deci o treime sunt 380 lei pentru 2 copii. În rest, domnul este plătit probabil cu diurnă, dacă e angajat în mediu privat, poate primi 87 euro/zi diurnă şi i se decontează cazarea, deci pe lâgă salariul în lei, poate primeşte numai diurnâ 2610 euro şi poate primi şi bonusuri, care iar nu sunt venituri permanente. .
Pensia alimentara
Gong
Buna seara.Am.avut pruma.sentinta la divort prin acord,stabilirea domicilului la.minori,exercitarea autoritatii parintesti in comun,dar nu ne am inteles in ... (vezi toată discuția)