avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

Buna tuturor,
Fostul are de platit pensie alimentara la nivelul a 1/3 din venit.

Ce intra in acest cuvant ”venit”? Doar salariul net sau intra si bonusuri, diurne, etc.?

Intreb asta pentru ca fostul se prezinta ca fiind mare manager pe Europa si Africa dar salariul lui este la nivelul de 1000 lei, ceea ce nu e realist. Lucrez si eu in vanzari si stiu.
Banuiesc faptul ca intentionat si-a redus drastic venitul pentru a nu plati prea mult.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:13, 8 Martie 2018
La stabilirea cuantumului obligației de întreținere pentru minori, sunt luate în calcul doar veniturile cu caracter permanent nu și cele întâmplătoare cum sunt diurna, remunerațiile acordate pentru efectuarea orelor suplimentare, indemnizaţiile de deplasare, de transfer, sporul pentru condiţii deosebite de muncă etc.
Legea e făcută în aşa fel, încât contribuţia la creşterea copiilor poate fi fentată legal. Aşa cum vi s-a răspuns, se iau în calcul doar veniturile cu caracter permanent.Azi, salariul minim pe economie (net) este cca 1140 lei, deci o treime sunt 380 lei pentru 2 copii. În rest, domnul este plătit probabil cu diurnă, dacă e angajat în mediu privat, poate primi 87 euro/zi diurnă şi i se decontează cazarea, deci pe lâgă salariul în lei, poate primeşte numai diurnâ 2610 euro şi poate primi şi bonusuri, care iar nu sunt venituri permanente. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)
Pensiei de intretinere-cand se iau in calcul veniturile din afara tarii la pensia alimentara? Porceanu Maria Porceanu Maria Buna ziua! In aug 2018 am depus dosar la judecatorie prin care am solicitat exercutarea autoritatii parintesti exclusiva si pensie de intretinere! Judecatoria ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Gong Gong Buna seara.Am.avut pruma.sentinta la divort prin acord,stabilirea domicilului la.minori,exercitarea autoritatii parintesti in comun,dar nu ne am inteles in ... (vezi toată discuția)