avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier. Nu reușesc să iau legătura cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier. Nu reușesc să iau legătura cu victima, ce se întâmplă dacă mi se face dosar penal?

Buna ziua,
Am facut un accident rutier in sensul ca politia a constatat ca nu m-am asigurat iar o masina ce venea pe un drum cu sens unic, a intrat in mine si m-a ricosat pe trotuar , unde era o femeie. A fost lovita si s-a diagnosticat cu fractura minora la picior. A stat 3 zile in spital si i s-au acordat 40 zile ingrijiri medicale. Am incercat de nenumarate ori sa iau legatura cu doamna respectiva dar , unde la inceput a fost cooperanta acum nu-mi mai raspunde la telefon. Spuneti-mi va rog , ce se intampla in cazul in care imi face dosar penal?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: diana nemes , utilizator 13:02, 11 Martie 2018
Dosar penal vi s-a deschis.
Trebuie stiut ce anume e scris in CML.
Sunt pasibila de inchisoare? In cazul in care nu ma pot intelege cu partea vatamata ce mi se poate intampla? Eu am incercat de nenumarate ori sa iau legatura cu ea si incerc in continuare insa nu stiu daca ajung la o intelegere. Mi s-a spus de la politie sa iau legATura cu partea vatamata ca sa nu imi faca dosar penal.In cazul in care ajung in instanta puteti sa-mi spuneti ce mi se intampla? Nu dorm noptile si nu stiu ce pot face. Multumesc anticipat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partea civila nu mai doreste sa discute cu dvs pentru ca intre timp a dat de un avocat care incearca sa obtina despagubiri civile de la asigurator.
In mod cert va fi o plangere penala depusa de catre partea civila pentru ca va avea nevoie de cateva documente din dosarul penal ( procesul verbal de cercetare la fata locului, declaratiile partilor implicate, precum si daca dvs ati consumat sau nu alcool sau droguri si daca aveati permis valabil la data accidentului, polita de asigurare RCA si actele masinii ) .Aceste documente sunt necesare pentru deschiderea dosarului de dauna la societatea de asigurari. Doar depunand o plangere penala , partea vatamata va capata calitate in dosar si va avea acces la documentele care-l compun.
In privinta dvs, daca lucruri stau intocmai cum le-ati descris dvs, posibil se va emite ordonanta de clasare.
Mai departe , daca nu va exsita o intelegere amiabila intre victima si societatea de asigurari, va exista o actiune civila in care dvs veti avea calitatea de intervenient fortat si este suficient sa depuneti o intampinare prin care sa aratati ca aveati asigurare RCA valabila la data evenimentului.
Asa ca , daca lucrurile sunt intocmai cum dvs ati mentionat, puteti dormi foarte linistita!
Va multumesc din tot sufletul si va doresc multa,multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului a soferului moisaluminita moisaluminita buna ziua,am fost accidentata la un colt de cladire(mergeam sa-mi iau copilul de la scoala) unde un sofer a virat in loc la dreapta si cu spatele masinii m-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime dio2016 dio2016 Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati si pe minein urmatoarea problema. A avut loc un accident de circulatie( lovire din spate). Soferul masinii lovite ... (vezi toată discuția)
Soluționare dosar penal accident circulație: care sunt termenele când părțile se împacă în fața unui notar? claris05desi claris05desi As dori daca se poate niste raspunsuri la cateva intrebari. La mijlocul luni septembrie fiica-mea a fost implicata intr-un accident de masina, vinovata este ia ... (vezi toată discuția)