avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

intoarcerea executarii

Buna ziua. Sunt consilier juridic si ma confrunt cu urmatoarea problema. Dac ama puteti ajuta.

In anul 1996 am obtinut hotarare judecatoreasca favorabila, in sensul ca a fost obligata la plata unei sume o anumita persoana juridica cu actionari straini.

In 1997 se introduce cerere de catre noi de deschide a procedurii falimentului. si totodata si cerere de antrenare a raspunderii administratorului acestei societatii, persoana fizica romana.

In 2005 instanta aproba raportul final, inchide procedura falimentului si obliga administratorul la plata pasivului societatii.

Urmeaza formele de executare silita, prin executor judecatoresc. Se identifica bunurile mobile si imobile ale debitoarei - administratora firmei. Se evalueaza si se scoate imobilul la licitatie.

In 2007 Se adjudeca imobilul de catre o persoana fizica si se dispune distribuirea pretului de pornire al licitatiei, astfel ca se distribuie si suma solicitata de noi, virandu-se in contul nostru.

Toate bune si frumoase pana aici, insa,

In anul 2007 luna martie, fosta proprietara a imobilului scos la licitatie, adica administratora firmei debitoare, face contestatie la executare si dupa multe termene, castiga, in sensul ca se anuleaza totate formele de executare cu privire la imobilul vandut.

In 2008, intrucat instanta nu a dispus si intoarcerea executarii si repunerea partilor in situatia anterioara, aceasta introduce actiune pe cale separata, impotriva noastra si a celui ce a adjudecat imobilul la licitatie.

As dori sa stiu, in situatia admiterii cererii (cred ca 100% se admite) ce se intampla cu banii care ne-au fost virati in contul datoriei si in baza titlui pe care il avem si care a stat la baza executarii silite?

Mai precis care sunt urmatorii pasi? Va multumesc

Trebuie sa depunem si noi ceva sau se ne indreptam impotriva ei din nou, avand titlu valabil? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:13, 24 Octombrie 2009
In cazul in care executarea silita s-a facut prin vanzarea unor bunuri mobile, intoarcerea executarii se va face prin restituirea de catre creditor a sumei rezultate din vanzare, actualizata in functie de rata inflatiei, cu exceptia situatiei cand isi gaseste aplicare art. 449 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii Gabriel Trifu Gabriel Trifu Creditorul (banca) executa un debitor pt. neplata ratelor, executare finalizata cu vanzare la licitatie publica a imobilului.(imobil +teren). Adjutecatarul ... (vezi toată discuția)
Abuz executor? ionica99 ionica99 Am castigat de curand o licitatie la bej,am consemnat suma respectiva la cec,a trecut termenul de 30 de zile de la data licitatiei iar executorul refuza sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament executat silit Cristian.gdc Cristian.gdc Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament de la o doamna care la randul ei l.a cumparat la o licitatie acum 7 luni. Pot aparea probleme dupa aceasta achizitie? ... (vezi toată discuția)