avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces succesiune

In urma decesului sotului am ramas cu un apartament cumparat de la MApN, in rate pe o perioada de 20 ani, fara drept de vanzare in aceasta perioada si cu mentiunea "daca 3 luni nu se plateste rata suntem evacuati". Cat timp a trait sotul am platit ratele 8 ani si 11 luni. De la decesul lui am platit eu in continuare prin ordin de plata "Ichim Geta plateste pentru Ichim Spiridon" ratele inca 2 ani si 2 luni. Mai sunt de platit aproape 9 ani, rate, de aproape 6000 Euro (rata +dobanda). Dupa deces am inceput actiunea de succesiune, mostenitori fiind eu si un fiu al sotului dintr-o casatorie anterioara (el a deschis actiunea la 3 saptamani dupa inmormantare). Imi cere 10000 Euro (pretul pietei de azi a imobiliarelor), si eu sa raman cu apartamentu. Nu am posibilitatea sa dau aceasta suma (momentan venitul meu este 534 lei (somaj) si nici nu mi s-a parut corect. La notariat, decizia Notarului, a fost sa platim impreuna ratele pana la terminare, dupa care sa facem succesiunea, lucru cu care nu am fost de acord fiindca el nu are nici un venit si nici nu a avut vreodata legal (are varsta 28 ani). Dosarul a ajuns in instanta, unde a fost scutit de taxa de timbru in urma unei cereri de "ajutor public".
Care sunt, "daca am" sanse sa ii achit drepturi care i se cuvin in functie de starea i care se afla apartamentul si nu la pretul pietei de azi a imobiliarelor??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tinely1 , utilizator 08:35, 10 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
in instanta se va face o expertiza evaluatoare a apartamentului.
Se va stabili valoarea apartamentului.
Este foarte important de stiut ce spune exact contractul prin care aveti cumparat apartamentul.
Din cele ce spuneti dvs. eu inteleg ca trasferul dreptului de proprietate al apartamentului se va face numai in momentul terminarii ratelor de achitat.
Contactati totusi un avocat din zona dvs. pentru a citi cu atentie contractul si sa vi-l explice.
Buna dimineata!
Da... In momentul cand apartamentul va fi achitat integral, MApN. nu va mai aparea ca si proprietar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune calcul indexare pasiv partaj? mihaim80 mihaim80 Buna seara, In urma succesiunii am mostenit din apartamentul tatalui meu ( decedat in 2006) cota de 3/8, restul revenind sotiei. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Sotia ramasa dupa deces sot, cu ce ramane? burceavc burceavc Buna ziua As dori sa ma ajutati intr- o privinta cu un sfat . Sotul meu a decedat acum 1,5 ani ( mai sunt 6 luni pana la 2 ani) , el mai avea din prima ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin hotarare judecatoreasca sburlea corina sburlea corina Vă supun atenției următoarea speță: 1. Petru se căsătorește cu Florica, au un copil împreună (Geta) și întocmesc un contract de cumpărare în ... (vezi toată discuția)