avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita girant

Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care trebuie sa achit un credit pentru care am girat cu imobilul, debitorul fiind alta persoana.
Debitorul nu a mai platit ratele, iar acum va trebui sa platesc eu creditul ca sa evit executarea sillita.
As avea cateva intrebari:
1. Daca nu reusesc sa achit creditul inainte de a incepe procedura de executare, se mai poate face ceva? Ce se intampla daca achit creditul dupa inceperea procedurii de executare?
2. Ce trebuie sa fac ca sa ma asigur ca dupa achitarea creditului, imobilul va fi scos de sub ipoteca si ca nu vor mai exista riscuri?
3. Pot lua vreo masura in ceea ce-l priveste pe debitorul rau platnic?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
Ioana_Albu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana_Albu , utilizator 20:29, 9 Martie 2018
Multumesc pentru raspunsuri si clarificari. Am intrebat pentru a obtine informatiile necesare; in incercarea de a ma documenta am gasit diverse informatii, situatii si povesti.
Nu cred ca se va ajunge atat de departe. Sigur ca intentionez sa achit cat mai repede.
La siguranta ma refeream la siguranta ca nu voi mai fi expusa riscului sa pierd imobilul sau nu vor mai exista cereri de plata a altor sume dupa achitarea creditului. Sunt convinsa ca sansele sa recuperez suma de la debitor sunt minime.
Va multumesc pentru timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita banca sofyaamber sofyaamber Buna ziua, In cazul in care la aceasi banca exista doua credite pe numele aceleiasi persoane , unul de refinantare a unui alt credit (care a fost la alta ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita epigonii1 epigonii1 Buna ziua ! In urma unei sume catre Telekom Romania care nu a fost platita,am primit o somatie de la o societate civila profesionala de executori ... (vezi toată discuția)
Executare silita naepot naepot Ipoteze Creditul este garantat cu ipoteca pe imobilul garantului. Titularul nu mai poate plati si ajunge la executor. Garantul este de acord cu vanazarea ... (vezi toată discuția)