avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie obiect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie obiect

Buna ziua. In luna mai 2017, am cumparat pt. nepotelul meu un scuter electric (segway) printr-o comanda facuta online la eMag. A sosit a doua zi, insotit de comanda facuta, factura si certificatul de garantie. Toate bune pana aici. In cateva randuri insa, cand se afla la plimbare cu acest scuter, a fost surprins de ploaie. Cum este si firesc, copil fiind, nu s-a ascuns de ploaie, din contra s-au bucurat. Dupa un asemenea sau mai multe astfel de situatii, am constatat ca scuterul nu mai raspunde la nici o comanda, iar rotile erau aproape blocate. Am luat legatura cu cei de la care l-am cumparat si mi-au spus sa-l trimit la un service recomandat da domniile lor, dupa ce le-am explicat pe scurt situatia. L-am trimis si dupa 2 saptamani primesc un raspuns ca nu face obiectul repararii in garantie, deoarece a intrat apa in el, iar contra cost nu se merita reparat, deoarece ar depasi pretul acestuia. Am incercat sa le explic ca nu suntem de vina cu nimic si ca nu este normal ca la un produs nou, cumparat din magazin sa intre apa din ploaie, repet, din ploaie in el si ca noi am fost cumparatori de buna credinta, avand incredere in calitatea produselor comercializate de d-lor. Ce pot face in asemenea situatie? Ma voi adresa si protectiei consumatorului si eventual si serviciilor mass media audiovizuale. Credeti ca voi avea vreo sansa sa recuperez produsul? Nu vreau sa mi se restituie banii, care nu au fost deloc putini. Este vorba de 1700 lei. Va multumesc anticipat pt. raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
jenicaprod, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:07, 9 Martie 2018
Citiți mai întâi instrucțiunile de utilizare fiindcă garanția se acordă doar în cazul exploatării corecte. Cât despre publicitatea negativă, eu m-aș mai gândi. La urma urmei, vă doriți o nouă jucărie. Încă ceva: din mai anul trecut a trecut ceva vreme
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacia logan ii inundata de prima ploaie Gaby98 Gaby98 Am achizitionat in data de 12.07.2013 o masina Dacia Logan II, in valoare de 10140 euro, cu o garantie de 5 ani acordata de producator, plata cash. In data de ... (vezi toată discuția)
Laptop luat foc....in garantie..ce este de facut? bflorinrom bflorinrom Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea situatie : Pe data de 6 august 2008 laptopul pe care il folosesc acasa a luat foc cand am lipsit 3-4 ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat prin programul rabla pentru electrocasnice o ... Mihaela Nei Mihaela Nei Am achiziționat prin programul rabla pentru electrocasnice o combina frigorifica de la eMag. După câteva zile am observat că este defecta , sertarele de ... (vezi toată discuția)