avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil pe térenul altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil pe térenul altuia

Bună ziua!
Bunicii mei au lăsat mostenire terenul și casa părintească. Din pacate actele de succesiune s-au făcut prin 97 doar pe teren. Casa este doar notată. Tata a murit recent. Care este procedura sa putem clarifica casa. Frații lui nu vor sa semneze pt casa .
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:50, 11 Martie 2018
Mergeti la notarul public la care s-a dezbatut succesiunea si solicitati emiterea unui certificat de mostenitor suplimentar pentru casa. Exista posibilitatea ca notarul public sa il poata elibera la solicitarea unuia dintre mostenitori fara prezentarea celorlalti. Cei care nu se prezinta sunt citati de notar iar daca nu isi manifesta opunerea se prezuma ca sunt de acord cu eliberarea certificatului de mostenitor.
Succesiunea ș-a făcut prin proces , la judecătorie. Este ok și asa?

MihailZC a scris:

Mergeti la notarul public la care s-a dezbatut succesiunea si solicitati emiterea unui certificat de mostenitor suplimentar pentru casa. Exista posibilitatea ca notarul public sa il poata elibera la solicitarea unuia dintre mostenitori fara prezentarea celorlalti. Cei care nu se prezinta sunt citati de notar iar daca nu isi manifesta opunerea se prezuma ca sunt de acord cu eliberarea certificatului de mostenitor.

Daca ati facut succesiunea prin instanta si ptr.casa puneti in executare hotararea judecatoreasca.daca nu ati facut si ptr. casa faceti actiune in instanta si ptr casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii masa succesorala zziizzuu zziizzuu Buna ziua, Bunicul meu a decedat in urma cu 6 luni si avea 2 proprietati, un apartament (pe care exista CF) si o casa pe care exista doar un titlu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. s-a făcut succesiunea după defunct. după câteva ... mihaelacrina mihaelacrina Buna ziua. S-a făcut succesiunea după defunct. După câteva luni am aflat că mai este ceva cont deschis pe numele defunctului și un automobil după care ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)