avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Buna ziua, va deranjez cu o intrebare, mama mea a avut in intretinere pe o matusa si pe sotul acesteia (decedati amandoia)era sora bunici (mama-mamei mele),matusa cu unchiu, copii nu au avut , la ei in casa a intrat doar mama mea, atunci unchiu a hotarat sa se dea in ingrijire mamei, aceasta ia ingrijit si ia imnormantata pe amandoi, pe langa casa ia mai ramas un teren, care acum este in arenda,
Intrebarea mea este , doamna la care este pamantul in arenda , ne-a zis ca acesta nu poate fii nici vandut , dar nici sa il lase mama mostenire unuia dintre copii, ca il poate folosii doar cat traieste mama.Poate fi adevarat acest lucru?si de ce?
Va ,multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
azucena, utilizator
Cel mai recent răspuns: azucena , utilizator 14:07, 10 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu cred sa fie adevarat acest lucru.
Doar in cazul in care nu are acte de proprietate pe acel teren, ar exista aceasta posibilitate.
Dar, daca exista acte de proprietate atunci nu are dreptate.
Buna ziua,
Daca matusa si unchiul nu a mai avut copii asa cum spuneti, ar trebui sa le deschideti succesiunea iar mama dumneavoastra sa accepte aceasta succesiune in calitate de nepoata.
Prin acceptare daca nu mai sunt si alti mostenitori, aceasta va dobandi intreaga masa succesorala a celor doi defuncti.
Atat casa cat si terenul de care faceti referire.
Povestea cu ce v-au spus cei de la asociatie nu este valabila, cata vreme mama dumneavoastra va avea certificatul de mostenitor care ii confera drepturi depline la intreaga masa succesorala a celor doi defuncti.
Va multumesc frumos, o zi frumoasa
Avem acte, va multumim frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire soț supraviețuitor f.nica f.nica Mătușa mea, sora tatălui meu, ne-a chemat în judecată în 2009 pentru partaj în instanță a unor terenuri moștenite de la bunicii mei, trecute pe un ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)