avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clarificare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clarificare

Buna ziua. Revin cu o problema mai veche vizavi de inregistrari in registrul agricol al comunei.De ceva timp v-am intrebat daca o proprietate mostenita de 2 surori(eu si sora mea),unde nu s-a efectuat succesiune(ambii parinti sint decedati) s-a inregistrat in registrul agricol casa+anexe pe numele cumnatului (sotul surorii) in baza unei declaratii proprii. Primaria imi raspunde ca nu e nici o problema deoarece este o situate doar la nivel declarativ pentru a identifica un cap de familie. Asa sa fie oare? Cu respect Maria
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:36, 11 Martie 2018
Nu, nu e doar asa. Impozitele trebuie sa fie achitate de proprietar si se inregistreaza in rolul sau fiscal in baza unui act de proprietate, nu in baza unei declaratii pe propria raspundere. CUm ar fi sa vina vecinul si sa dea o declaratie pe propria raspundere ca a cumparat casa de la dvs? Pe langa asta, legislatia nu prevede "identificarea unui cap de familie". Aceasta inregistrare in rol pe numele cumnatului il poate ajuta pe acesta in viitor sa uzucapeze imobilul.
Multumesc frumos pentru raspuns. As vrea totusi inca o lamurire.Cumnatul meu beneficiaza de pensie anticipata fara penalizare(fiind intr-o zona cu poluare-Baia Mare) deoarece are domiciliul stabil acolo peste 30 ani iar la tara are flotant atunci cum poate sa uzucapeze imobilul in care locuieste? Am inteles ca impozitele se platesc de proprietar dar in cazul meu proprietarii sint decedati si noi nu am facut succesiune.Atunci cum trebuie sa figuram in rolul fiscal?
In mod normal ar trebui sa figureze in rolul fiscal in continuare vechii proprietari, defuncti, care sunt ultimii pentru care exista un act de proprietate. Dupa dezbaterea mostenirii vor fi inregistrati mostenitorii. Cand veti dezbate mostenirea va fi necesar un certificat fiscal care sa ateste ca imobilele sunt inregistrate in rolul fiscal al defunctilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul ... madelena-elena madelena-elena Buna ziua, Dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul legal, dar nu aduce la masa succesorala toate bunurile care au aparținut defunctului, de ... (vezi toată discuția)
Inscrierea dreptului de proprietate tobescu tobescu Buna ziua, as dori citeva sfaturi va rog: tatal meu a decedat in 1995 si dupa deces am gasit in registrele agricole imobile pe numele lui. Am obtinut copii ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine un titlu de proprietate asupra unei case vechi? anca.patri anca.patri situatia de fapt: sotul+sotia+copii locuiesc in casa parintilor decedati ai sotului.Casa e veche de prin 1955. Acestia au aflat dupa decesul celor doi ca, de ... (vezi toată discuția)