avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire casa si teren intre mai multi copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire casa si teren intre mai multi copii

Pe terenul si in numele socrilor (numele lor apare pe toata documentatia aferenta constructiei) am construit o casa in regim duplex 4 persoane: doi copii ai socrilor, fiecare impreuna cu sotul/sotia. Aportul la aceasta constructie a fost astfel: fiecare dintre cele doua cupluri au participat proportional cu cota parte din constructie, casa nefiind impartita 50-50% (ca si constructie), raportul fiind undeva pe la 52-48% ca raport al suprafetelor construite de catre fiecare in parte. In perioada imediat urmatoare se va purcede la receptia finala si intabularea constructiei. Intrebarea mea este urmatoarea: ce optiuni de transfer de proprietate exista, astfel incat fiecare cuplu sa devina proprietar pe partea de casa construita si pe terenul aferent? De retinut un aspect: socrii mei au 4 copii, dintre care doar cei doi copii implicati au participat efectiv (financiar, etc.) la aceasta constructie.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:05, 23 Octombrie 2009
buna ziua!
pana la receptia finala puteti incheia un contract de asociere intre cei care au participat efeciv la construirea duplexului.
acest contract se inscrie in CF imobilului.
la momentul receptiei finale urmeaza ca procesul verbal sa fie emis pu numele tuturor asociatilor, care in acest fel vor deveni coproprietari pe casa.
Eu as sugera o vindere catre cei doi copii, daca socrii traiesc, dar sa se faca mai intai dezmembrare a celor doua parti de casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie duplex cumatru cumatru Salutare. Doresc sa-mi construiesc un duplex impreuna cu sora mea. Intrebarea e cum pot face ca toate actele sa fie din start pe ambele persoane: - eu ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare imobil ContSters193759 ContSters193759 Un teren este detinut in indiviziune de 3 persoane (mama si 2 copii), pe acesta se va realiza o casa de catre cei doi copii, mama urmand sa locuiasca in partea ... (vezi toată discuția)
Coproprietate teren, situatie speciala magicstar magicstar Buna seara... As dori sa redescriu situatia noastra in speranta unui raspuns lamuritor. Teren detinut de un cuplu, cu autorizatie de constructie pentru a ... (vezi toată discuția)