avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate un părinte care este în viața sa vanda casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate un părinte care este în viața sa vanda casa fara acordul singurului copil?

Buna ziua ! Părinți mei sunt ambii în viața.De ceva timp am avut câteva divergente cu tatăl meu iar el spune că vinde casa (gen amenințare că mă lăsa fără moștenire) și cheltuie banii cum vrea el.Intrebare: Poate sa vanda fara acordul meu,pot să atac într-un fel decizia ? Sau mama daca se opune vânzării ,aceasta se poate face ?
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
User12335, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:16, 11 Martie 2018
Este hazardat a raspunde concret la intrebarea dv atat timp cat nu ati [precizat cine este proprietarul bunului imobil sau daca ambii parinti sunt coproprietari
daca bunul imobil apartine in exclusivitate tatalui acesta poate dispune dupa propriul interes de bunul proprietate fara a solicita acordul dv care eventual aveti dreptul la mostenire dar dupa decesul acestuia
Prioritate are sotia/sotul supravietuitor
Dacă imobilul este proprietatea ambilor părinți (dobândit în timpul căsătoriei), numai împreună pot vinde.
Dacă imobilul a fost dobândit de tata ca bun propriu, prin donație, testament, prin moștenire de la bunici sau anterior căsătoriei, îl poate vinde singur.
In orice caz, părinții pot vinde cui și cum doresc apartamentul. Nu au nevoie de acordul dvs.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti VULTURYNE VULTURYNE Vreau sa-mi raspundeti si mie documentat la 2 intrebari: Am doua case si alte valori facute in timpul casniciei cu sotul meu, exclusiv prin munca noastra, ... (vezi toată discuția)
Mostenire imobil / donatie cota parte Vasile-R Vasile-R Buna ziua, Ma adresez dvs. in speranta ca ma veti putea lamuri cu privire la o speta, eventual cu trimitere catre C.Civ, si anume : Sa presupunem ca un ... (vezi toată discuția)