Buna ziua ! Părinți mei sunt ambii în viața.De ceva timp am avut câteva divergente cu tatăl meu iar el spune că vinde casa (gen amenințare că mă lăsa fără moștenire) și cheltuie banii cum vrea el.Intrebare: Poate sa vanda fara acordul meu,pot să atac într-un fel decizia ? Sau mama daca se opune vânzării ,aceasta se poate face ?
Vă mulțumesc.
Este hazardat a raspunde concret la intrebarea dv atat timp cat nu ati [precizat cine este proprietarul bunului imobil sau daca ambii parinti sunt coproprietari
daca bunul imobil apartine in exclusivitate tatalui acesta poate dispune dupa propriul interes de bunul proprietate fara a solicita acordul dv care eventual aveti dreptul la mostenire dar dupa decesul acestuia
Prioritate are sotia/sotul supravietuitor
Dacă imobilul este proprietatea ambilor părinți (dobândit în timpul căsătoriei), numai împreună pot vinde.
Dacă imobilul a fost dobândit de tata ca bun propriu, prin donație, testament, prin moștenire de la bunici sau anterior căsătoriei, îl poate vinde singur.
In orice caz, părinții pot vinde cui și cum doresc apartamentul. Nu au nevoie de acordul dvs.
Donatie intre soti
VULTURYNE
Vreau sa-mi raspundeti si mie documentat la 2 intrebari:
Am doua case si alte valori facute in timpul casniciei cu sotul meu, exclusiv prin munca noastra, ... (vezi toată discuția)