avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Documentatia cadastrala se face dupa masuratorile ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Documentatia cadastrala se face dupa masuratorile cadastristului, sau ...?

Documentatia cadastrala se face intocmai dupa masuratorile
cadastristului, sau dupa: raportul de expertiza judecatoreasca, dupa sentinta civila, respectiv, decizia civila ramase definitive prin nerecurare?
Este cadastrul si intabularea considerat ca baza de calcul in stabilirea impozitului pe cladire ori se merge pe datele false, gresite, eronate cu intentie, din raport si hotarari definitive? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 17:07, 10 Martie 2018
Masuratorile cadastrale au ca fundament, in cazul prezentat de dvs., hotararea ramasa definitiva.
Daca sunt neconcordante ce vizeaza suprafata existenta in realitate si hotararea instantei ele pot fi rectificate prin caile extraordinare de atac, in situatia in care nu se vizeaza rejudecarea fondului.
Daca sunt neconcordante in sensul ca nu exista in realitate parti din suprafata terenului, verificati ca nu cumva vecinii sa fi intrat si atunci sa fie vorba de o actiune in granituire.
La primarie, impozitul datorat (constructii/teren) se calculeaza functie de actul de proprietate, care trebuie corelat cu cartea funciara, insa baza o reprezinta actul de proprietate, eventualele neconcordante de masuratori cadastrale se colutioneaza prin plangerea directa la BCPI de care apartine imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate construire gard 25Maria23 25Maria23 Pe Hotararea Judecatoreasca sunt delimitate hotarele a doua terenuri. In fapt, gardul ar trebui sa treaca prin casa unuia dintre proprietari. (Dupa 13 ani de ... (vezi toată discuția)