avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatorul care mi-a făcut instalația termică și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatorul care mi-a făcut instalația termică și pe cea sanitară a executat prost lucrările. Ce pot face, ținând cont de faptul că nu mi-a dat chitanță pe banii plătiți?

Buna ziua, am avut un instalator care mi-a lucrat instalatia termica si sanitara , am descoperit ieri ca tevile de sub gresie nu au fost lipite cum trebuie -> a trebuit sa scot gresia intrucat am inundat vecinul de jos [ a N oara] si presiunea centralei scadea la 0.1bar pentru ca pierdea apa pe instalatie .
Cu siguranta va trebui sa scot tot din casa [ parchet , gresie si ce mai am eu pe jos] pentru ca e clar ca mai sunt probleme si oricum nu risc .
Ce pot face in acest caz? Nu am nimic semnat cu ''domnul'' , nu mi-a dat chitanta sau bon , lucra la negru....
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stanescu77 , utilizator 15:27, 13 Martie 2018
Faceti proba instalației, cu aer. Asa veti stii daca mai trebuie sa stricați ceva prin casă.
sunt cativa utilizatori abonati la raspunsuri, in toate domeniile, care mai rau fac decat sa ajute....ce sa mai zic de moderatori , care dau dovada ca nu au nici o legatura cu domeniul.....
exista sanse sa va recuperati, macar o parte din pagube; nu este obligatoriu ca intelegerile verbale intre parti si nerespectate, sa fie insotite de inscrisuri (chitante, fie ele si de mana, contracte, procese verbale,...)
se cheama si abuz de incredere ce a facut nea dorel...luati-l la o discutie calma, fara nervi si explicatii cum ar fi sa-i faceti o plangere penala....niste sesizari la administratia fiscala de care apartine.....dar sa aveti totusi niste dovezi: ceva martori, chiar si ei din familie, bonuri fiscale cu materialele cumparate pt lucrare,....
succes!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
lindstrom, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Daca aveti ceva inscrisuri din care sa rezulte faptul ca instalatorul respectiv s-a angajat sa va execute o lucrare pe care ati platit-o, chiar daca nu sunt documente fiscale, puteti incerca sa il dati in judecata pe respectivul. Costa si dureaza. Daca nu aveti nicio dovada fie ea scrisa sau inregistrata (audio, film, foto, etc.) sau martori care sa fi asistat la momente in care ati avut discutii cu "masterul" sau sa-l fi vazut la lucru la dumneavoastra, este inutil sa mergeti in instanta pentru ca nu veti rezolva nimic.
In ceea ce priveste frigul si apa calda, puteti ca cel putin temporar sa montati radiatoare (calorifere) in camere si sa le racordati la conductele de la circuitul de incalzire de la centrala. In functie de marimea camerelor s-ar putea sa va coste pana in 4000 lei si sa nu mai stricati pardoseala.In felul acesta puteti folosi centrala si pentru caldura si pentru apa calda (circuitul de apa calda este separat de cel de incalzire asa ca il puteti folosi si in prezent daca inchideti robinetele de la circuitul de incalzire.
Va doresc succes si alta data nu mai faceti lucrari importante (si scumpe) fara ca in prealabil sa aveti toata documentatia legala (contract cu termene si lucrari clar mentionate, facturi, chitante, etc.).Costa dar ajuta!
Succes!
Buna seara ,eu sunt Ing Service Centrale Termice ,si in domeniul meu sunt foarte multi care se dau drept instalatori care stiu sa repare centrale termice.De nenumarate ori am reparat dupa ei.Sfatul meu in problema dvs este sa trageti alta coloana aparenta pe care sa o puteti masca cu rigips sau altceva de mascare.
Buna ziua ,
Va dau un sfat prietensc , inainte de a face ceva drastic apelati la buna credinta si purtati o discutie amiabila cu instalatorul , explicatii situatia si in baza faptului ca i-ati dat o suma de bani la care v-ati inteles de comun acord ,omul poate sa faca reparatiile .
La efectuarea unei instalatii trebuie avute in vedre mai multe aspecte : In primul rand este calitatea materialelor (mat. cumparate din piata SAU din mag. de profil - daca mat. au fost de proasta calitate apar probleme la lipituri , nu se topesc cum trebuie sau se topesc prea mult si lipitura nu tine , sau tevile de PPR ca despre acest mat. este vorba au din fabricatie defecte (pori ,fisuri, etc) si mai conteaza si ce sa intamplat cu instalatia la efectuarea restului de lucrari , la turnarea sapei , la montarea parchetului si altele si nu in ultimul rand ,cat de bine a stiut instalatorul sa lucreze. Nu contest ca foarte multe persoane se declara instalatori , electricieni etc. au o surubelnita si un patent si sunt meseriasi .
Cele de mai sus le-am aflat de la un adevarat instalator care inainte de a incepe orice , m-a sfatuit ce mat. sa cumpar si mi-a explicat toate riscurile , a mers impreuna cu mine si m-a ajutat la alegerea mat. si mi-a recomandat ce tip de robineti , fitinguri , teava etc. sa cumpar .
Deci luati legatura cu instalatorul ( telefonic verbal sau in cazul in care nu raspune prin SMS ), explicatii situatia si in cazul in care nu vrea sa faca reparatiile atunci puteti sa-l informati ca o sa faceti o reclamatie la ANAF pe numele sau si atunci o sa vedeti ca se va schimba situatia nu o sa-i convina sa aiba probleme cu ANAF-ul , acest lucru il puteti face chiar si daca nu aveti nici o dovada palpabila ( ANAF-ul va face sigur verificari si fara o dovada ) dar ,este de ajuns faptul ca el stie ca a fost la dvs. si a facut treaba de mantuiala (atentie - trebuie sa stiti sigur ca vina ii apartine lui si nu altor meseriasi care au lucrat dupa el- acest lucru se poate verifica si poate sunt de vina alte persoane ), stie ca a fost vazut la locatie de vecini etc. si va ceda sigur .
In inst. de PPR se pot face usor reparatii si apoi trebuie sa faca o proba de presiune de cel putin 24 de ore la o presiune de maxim 6 bar, numai asa puteti fii sigur ca nu vor mai fi probleme.
Deci incercati cu vorba buna si in functie de cursul discutiei , puteti sa va rezolvati situatia .Daca aveti nevoie de alte sfaturi reveniti cu mesaj , va voi ajuta cu ce pot si stiu si eu din experientele avute la amenajarea casei mele .
Spor !
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
NDoru, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme sistem incalzire apartament nou vesase vesase Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am cumparat un apartament nou si de cand am pornit centrala de incalzire, am numai probleme cu ... (vezi toată discuția)
Coloane incalzire comune cu ''basici'' aminea aminea Buna ziua, In urma cu câțiva ani in blocul in care locuiesc si dețin un apartament, s-au schimbat coloanele de încălzire. La scurt timp aceste țevi de ... (vezi toată discuția)
Se pot face modificări ale instalațiilor comune și ale parametrilor acestora fără acordul tuturor proprietarilor din asociație? Marcel_A Marcel_A Buna ziua, De curand m-am mutat intr-un bloc nou si se pare ca unele instalatii de apa au fost prost realizate. Mai exact, tevile de apa rece, calda sau ... (vezi toată discuția)