De curand m-am mutat intr-un bloc nou si se pare ca unele instalatii de apa au fost prost realizate.
Mai exact, tevile de apa rece, calda sau chiar tevile de la incalzire ale unor vecini de la etajul 2 si 3 s-au spart. Cei care au facut reparatiile au spus ca este vorba de lipituri de tevi PPR prost facute si care nu au rezistat presiunii apei.
Presiunea apei este cea normala furnizata de regie in tot cartierul (5-6 bari), iar pe instalatiile individuale de incalzire presiunea este normal de 1-2 bari (cat fixezi tu din centrala)
Unii vecini vor sa montam un reductor de presiune la intrarea bloc ca sa protejam instalatiile. Cei care locuim la etajele superioare (6 si 7) riscam sa nu mai avem presiune suficienta la robinete, asa ca am zis ca noi nu suntem de acord. Ni s-a raspuns sa suntem in minoritate (conform votului in asociatie) si ca asta este.
In ce masura pot fi facute asemenea modificari la instalatiile comune si in fel poate fi modificata presiunea apei care imi ajunge in apartament doar pe baza unui vot de 50%+1. Nu este nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru asa ceva? Asta in conditiile in care este clar ca este vorba de niste instalatii prost facute care in mod normal ar fo trebuit sa reziste la asemenea presiuni.
Blocul este cel mai probabil, in garantie. Luati legatura cu vanzatorul si cereti-i sa rezolve problemele.
Aveti alternativa deschiderii unei actiuni in instanta impotriva vazatorului daca nu raspunde solicitarilor dvs.
Modificarea instalatiilor trebuie sa aiba la baza un proiect in cadrul caruia sa se regaseasca calculele facute pentru alegerea solutiei tehnice.
Cel mai posibil, alegerea tevilor montate nu este corespunzatoare proiectului.
Hotararile adunarii generale devin obligatorii in cazul in care majoritatea participantilor adopta o anumita hotarare
Partea interesata -daca apreciaza ca hotararea adunarii generale este impotriva statutului,a dispozitiilor in vigoare sau incalca drepturile individuale are dreptul in temeiul disp art 45 L nr 230/2007 sa solicite instantei de judecata anularea hotararii
Multumesc de raspuns.
Blocul este in garantie iar cei care au avut probleme cu tevile au apelat la constructor pentru remedierea problemei, doar ca instalatiile sunt instalatii ingropate in sapa si contructorul a remediat strict instalatia; gresia si parchetul puse de fiecare locatar in parte nu.
Cei care nu au avut probleme (inca) nu au ce sa-i ceara constructorului.
Daca vor fi probleme in timpul garantiei evident ca se va apela la constructor.
Intrebarea mea era una legala nu tehnica. Ma interesa daca poate o majoriate de genul "50%+1" sa imi limiteze si sa ma priveze de ceea ce eu consider un drept: accesul la un serviciu in parametrii normali livrati de un furnizor la intreg cartierul.