De curand m-am mutat intr-un bloc nou si se pare ca unele instalatii de apa au fost prost realizate.
Mai exact, tevile de apa rece, calda sau chiar tevile de la incalzire ale unor vecini de la etajul 2 si 3 s-au spart. Cei care au facut reparatiile au spus ca este vorba de lipituri de tevi PPR prost facute si care nu au rezistat presiunii apei.
Presiunea apei este cea normala furnizata de regie in tot cartierul (5-6 bari), iar pe instalatiile individuale de incalzire presiunea este normal de 1-2 bari (cat fixezi tu din centrala)
Unii vecini vor sa montam un reductor de presiune la intrarea bloc ca sa protejam instalatiile. Cei care locuim la etajele superioare (6 si 7) riscam sa nu mai avem presiune suficienta la robinete, asa ca am zis ca noi nu suntem de acord. Ni s-a raspuns sa suntem in minoritate (conform votului in asociatie) si ca asta este.
In ce masura pot fi facute asemenea modificari la instalatiile comune si in fel poate fi modificata presiunea apei care imi ajunge in apartament doar pe baza unui vot de 50%+1. Nu este nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru asa ceva? Asta in conditiile in care este clar ca este vorba de niste instalatii prost facute care in mod normal ar fo trebuit sa reziste la asemenea presiuni.
in cazul de fata nu are importantă majoritatea.Este obligatoriu acceptul proprietarilor direct afectati.
Orice modificare a instalatiilor trebuie facută in urma unor studii si documente si aprobari speciale
O hotarare a adunarii generale care creaza disconfort unora dintre membrii asociatiei nu poate fi adoptata cu majoritate.
Orice instanta de judecata va da castig de cauza celor afectati de respectiva hotarare, in special daca hotararea este arbitrara si nu are la baza un proiect care sa stabileasca termenii modificarii instalatiei respective.