As dori sa stiu si eu care este calea de atac a unei sentinte prin care s-a pronuntat constatarea nulitatii absolute partiale a unui certificat de mostenitor: apelul sau recursul?
Va multumesc.
Intai veti exercita apel , in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii judecatoresti , ulterior recurs.
Recursul nu se poate exercita omisso medio , sarind peste calea de atac a apelului.
Si odata existand o hotarare definitiva si irevocabila , in cazurile prevazute de lege , pot fi uzate si alte cai de atac , extraordinare: contestatia in anulare si revizuirea.(de data aceasta, fara a respecta vreo oranduire).
Ma gandeam ca la alte actiuni la care este exceptata calea apelului si se intra direct in recurs, precum litigiile de munca, cele care sunt supuse regimului legii 18/1991, etc., si ca ar putea fi posibil si in acest caz la fel.
Cai de atac
ioanandrei
Va rog mult sa-mi spuneti : daca intr-un proces( cauza evaluabila in bani , bun imobil evalut peste 100.000,0 ron) , unde prima instanta ,care a judecat ... (vezi toată discuția)