avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fiul meu are 30 de ani, loc de munca dar nu doreste sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fiul meu are 30 de ani, loc de munca dar nu doreste sa contribuie la plata facturilor la utilitati

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Fiul meu, in varsta de 30 de ani, angajat de 2 ani, locuieste in apartamentul proprietate personala dar refuza categoric sa contribuie la plata facturilor la utilitati (cheltuieli de bloc, energie electrica, TV cablu). I-am pus in vedere faptul ca voi vinde apartamentul iar replica lui a fost ca nu va pleca din casa de bunavoie, decat cu scandal. Ce este de facut? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Marcel2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:03, 11 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat dv sunteti proprietarul imobilului dv va revine obligati achitarii obligatiilor lunare de intretinere
Daca nu va intelegeti amiabil cu fiul privitor la contributia acestuia la plata utilitati ,ramane sa analizati variantele favorabile dv inclusiv instrainare imobil
Multumesc pentru raspuns. La acest aspect m-am referit: refuzul de a contribui la plata utilitatilor. Intervine un alt aspect neplacut: este agresiv verbal si nu imi accepta potentialii cumparatori. Amiabil nu pot aplana conflictul. Cum pot sa-l constrang legal? A spus ca va deschide procese doar ca sa nu pot instraina imobilul. Mentionez faptul ca sunt unicul proprietar al locuintei in discutie.
trandafir2, moderator
acest răspuns util
Fara drepturi locative proprii, un adult in varsta de 30 de ani care nu se afla in nevoie locuieste ca tolerat in casa parintilor sai. Lucru greu de spus unui parinte, dar (luand in considerare toate circumstantele concrete) ati putea cere in instanta evacuarea fiului din locuinta dvs.
acest răspuns util
Îl puteți da în judecată ca sa recuperați cheltuielile.
Va plăti si avocatul angajat de dvs. si i se va face poprire pe salariu.
Va plati si executorul.
De la nimic poate ajunge sa plateasca foarte mult...
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul civil - donatia si drepturile proprietarului larisamada larisamada buna ziua . am o nelamurire in legatura cu donatia, in urma cu un an parintii au decis sa-mi doneze imobilul insa este specificat ca nu-l pot vinde decat dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc darile la un apartament in devalmasie in care nu locuiesc prorpietarii? okidoki0809@gmail.com okidoki0809@gmail.com Buna ziua, detin un apartament in devalmasie in care locuieste cu acordul tatalui, doar fiul major, student, care primeste pensie de intretinere de la amandoi. ... (vezi toată discuția)
Nu pot intra in proprietatea mea... tied tied de urgentza daca se poate, va rog sa imi raspundeti pana apelez la un avocat, am nevoie urgenta de o informatie, si anume: spetza este urmatoarea: 1. ... (vezi toată discuția)