Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Fiul meu, in varsta de 30 de ani, angajat de 2 ani, locuieste in apartamentul proprietate personala dar refuza categoric sa contribuie la plata facturilor la utilitati (cheltuieli de bloc, energie electrica, TV cablu). I-am pus in vedere faptul ca voi vinde apartamentul iar replica lui a fost ca nu va pleca din casa de bunavoie, decat cu scandal. Ce este de facut? Multumesc anticipat.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atat timp cat dv sunteti proprietarul imobilului dv va revine obligati achitarii obligatiilor lunare de intretinere
Daca nu va intelegeti amiabil cu fiul privitor la contributia acestuia la plata utilitati ,ramane sa analizati variantele favorabile dv inclusiv instrainare imobil
Multumesc pentru raspuns. La acest aspect m-am referit: refuzul de a contribui la plata utilitatilor. Intervine un alt aspect neplacut: este agresiv verbal si nu imi accepta potentialii cumparatori. Amiabil nu pot aplana conflictul. Cum pot sa-l constrang legal? A spus ca va deschide procese doar ca sa nu pot instraina imobilul. Mentionez faptul ca sunt unicul proprietar al locuintei in discutie.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Fara drepturi locative proprii, un adult in varsta de 30 de ani care nu se afla in nevoie locuieste ca tolerat in casa parintilor sai. Lucru greu de spus unui parinte, dar (luand in considerare toate circumstantele concrete) ati putea cere in instanta evacuarea fiului din locuinta dvs.
Îl puteți da în judecată ca sa recuperați cheltuielile.
Va plăti si avocatul angajat de dvs. si i se va face poprire pe salariu.
Va plati si executorul.
De la nimic poate ajunge sa plateasca foarte mult...