avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate iesi din tara cu minorii in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate iesi din tara cu minorii in cazul incredintarii acestora mamei?

Minorii sunt încredințați reclamantei spre crestere si educare si obligă paratul sa plateasca o pensie de 500 lei pe luna de fiecare minor , iar reclamanta este obligată să aibe legături cu minorii o data pe luna de la ora 10 a zilei până la ora 17 . În ultima săptămână 1 săptămână în vacanță de iarnă. 2 saptamani in vacanta de vara . Mentionez ca minorii anul acesta face 18 ani . Iar pe tatăl lor il vad cand vor ei.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:48, 15 Martie 2018
Extrag intrebarea din titlu:
Intrucat anul acesta copiii implinesc varsta majoratului, dupa implinirea varstei de 18 ani, pot iesi din tara cand vor, fara vreun acord. In cazul in care doriti sa ii scoateti din tara inainte , aveti nevoie de procura notariala din partea tatalui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca minorii v-au fost incredintati spre crestere si vorbim de o hotarare pronuntata pe vechiul cod al familiei, atunci nu aveti nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara .
Numai in situatia in care ati avea o hotarare prin care s-a dispus ca dvs, si tatal minorilor sa exercitati in comun autoritatea parinteasca, numai atunci ar fi necesara o declaratie notariala de acord din partea tatalui acestora ( nu de o procura).
Art. 30. -Legea 248/2005 mod.si compl.
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
.........................................................................................
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărți de identitate/cărți electronice de identitate și care călătorește în străinătate împreună cu unul dintre părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declarația celuilalt părinte, numai dacă părintele însoțitor face dovada faptului că i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă sau că exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă și irevocabilă ori în temeiul unei hotărâri judecătorești rămase definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013;
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara c_stefania c_stefania Buna ziua, Am un copil minor pe care il am incredintat printr-o hotarare definitiva si irevocabila, tatal nu are nici un drept. Vrem sa iesim intr-o mica ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - iesire din tara cu minor, sentinta din 2010 danielafelicia danielafelicia Buna , sunt divortata din 2010 am o fetita de 12 ani data spre crestere si educare cu Sentinta definitiva si irevocabila ( nu avem custodie comuna ) doar tata ... (vezi toată discuția)