avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zugraveala scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zugraveala scara

La noi in asociatie s-a bugetat pt acest an zugraveala scarilor (sunt doua). Am strans un fond de rep de vreo 2 ani, insa nu ne ajung banii. In plus, desi este hotarare de AG, sunt unii locatari care nu doresc sa se faca aceasta zugraveala. Va rog sa ne ajutati cu sfaturi avizate pentru urmatoarele intrebari:
- avand in vedere de FRep este pe toata asoc, se poate face zugraveala doar pt o singura scara?
- La una din scari exista locatari (un etaj) care au spus ca nu vor plati in ruptul capului ceva ce pot ei sa faca. Daca firma nu vrea sa scada din suma totala per scara, va trebui sa recalculam, ceea ce duce la costuri ridicate pt ceilalti locatari pt acea scara. Vedeti vreo alta rezolvare a acestei situatii?
- se poate mari FRep exclusiv pe perioada lucrarii, ca sa acoperim restul de plata? Presupun ca in AGE.
- hotararea din AG ca se va face zugraveala este definitorie in cazul in care mai rasar niste carcotasi care spun ca ei nu vor (desi daca ii chemi la sedinte, raspunsul e invariabil: "nu am timp")?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:22, 12 Martie 2018
In ce calitate intrebati ?
Trebuie sa aveti in vedere ca
1-Fondurile sunt constituite si exista documente individuale
Fiecare locatar a constituit fondul de rulment ,de reparatii,etc fonduri care pot fi utilizate strict pentru intretinere si reparatii parti comune condominiu
2-
exista locatari (un etaj) care au spus ca nu vor plati in ruptul capului ceva ce pot ei sa faca.

Daca exista astfel de pretentii,ar fi bine ca reprezentantii asociatiei de proprietari sa studieze temeinic dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,respectiv L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 care prevad printre altele si
L nr 230/2007
Articolul 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.

(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.

Conform dispozitii in vigoare,fiind vorba despre reparatie parte comuna,daca se executa lucrarea contravaloarea urmeaza sa fie repartizata in listele de intretinere tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Daca vreun proprietra refuza sa achite partea comuna,urmeaza sa aplicati disp art 49,art 50,art 51 L nr 230/2007
Pentru a va cunoaste drepturile si obligatiile studiati temeinic dispozitiile mentionate si astfel veti putea corect si concret informa locatarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie subsol bloc r_simonica r_simonica Buna seara, Locuiesc la parter, am fost inundata de 3 ori, din cauza infudarii tevilor de la subsol, am facut 2 cereri la Asociatia de locatari, mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Are administratia de locatari voie sa oblige locatarii sa plateasca firma pt renovari interioare? diana2242 diana2242 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca exista vre-o lege care da voie administratorului sa oblige locatarii unui bloc sa varuiasca scara blocului doar din ... (vezi toată discuția)
Renovare scară bloc versus condiționare încasare întreținere. este legal ce vrem să facem? eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, La blocul nostru alcatuit din 4 scari s-a hotarat fiecare ca fiecare scara sa se gospodareasca pentru reparatii parti comune ( nu avem fond de ... (vezi toată discuția)