avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... protectia maternitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

protectia maternitatii

buna ziua.sunt insarcinata in cinci luni,am o decizie de la itm decizie pe care sefa mea nu o respecta.Precizez ca lucrez casiera la un hipermarket,intrebarea mea este unde pot face o reclamatie,sefei mele,pt ca pot muncii dar nu pot veni la munca din cauza sefei care nu are bunul simt sa respecte o decizie.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 23 Octombrie 2009
La ITM
In situatia despre care faceti vorbire,sesizati acelasi organism pentru nerespectarea hotararii luate de acesta de catre sefa dvs.
Ar fi bine sa dati si alte amanunte pentru a beneficia de o consiliere completa si la obiect.
Aveti Ordonanţă de urgenţă nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă si nu prea cred ca este un angajator care nu o respecta.:rtfm:

Faceti sesizare la Inspectia Muncii pentru nerespectarea unei decizii ITM de catre angajator.
Ce decizie aveti de la ITM? ... nu cred ca ITM-ul emite decizii in favoarea angajatilor, ci doar poate emite un plan de masuri pentru angajator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru obligatoriu simbata 8-14 dar neplatit s2pro s2pro Saptamina trecuta sefa a venit si verbal a afirmat : \"de saptamina asta se va lucra si simbata intre orele 8-14\". Problema este ca unde lucrez eu orele ... (vezi toată discuția)
Am fost agresată verbal și fizic de șeful magazinului în care lucrez, iar acum sunt în concediu medical din acest motiv. pot să sesizez la itm, sau ce pot să fac? AndreeaGigoiu AndreeaGigoiu Buna dimineata!Sunt lucrator comercial la un magazin. Am fost agresata fizic si verbal de către sef ,fiind insarcinata se considera accident de munca? Pot sa ... (vezi toată discuția)