avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate inceta CIM al unei salariate aflata in CIC 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate inceta CIM al unei salariate aflata in CIC 2 ani daca firma este in reorganizare/faliment/dizolvare

Buna ziua, Am o intrebare legata de situatia in care o firma s-ar afla intr-una din situatiile care fac exceptie de la concedierea salariatelor aflate in CIC si anume : reorganizare judiciara,faliment,dizolvare,Intrebarea mea ar fi: cand poti concedia salariata care are contractul suspendat pentru CIC 2 ani, la revenirea ei din suspendare sau trebuie sa astepti cele 6 luni,conform legii ? sau poti pur si simplu sa incetezi contractul ei in timp ce are contractul suspendat pentru CIC, daca s-a declarat firma in reorganizare,etc...?Personal am auzit de situatii in care s-a practicat cea din urma metoda si vroiam sa stiu daca este legal. Multumesc .
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
succesconf, utilizator
Cel mai recent răspuns: succesconf , utilizator 09:25, 13 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010
art.25
....
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Daca vorbim despre o reorganizare judiciara, atunci se poate concedia o persoana aflata in CCC.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate marius2221 marius2221 dupa concediu maternitate poti fi dat afara din motiv ca s a desfiintat firma dar in acea firma care s a infiintat sunt aceeasi patroni? (vezi toată discuția)
Cim suspendat sau incheiat?! iulyt iulyt buna ziua. sotiei mele i s-a suspendat contractul de munca deoarece a intrat in concediu de crestere a copilului. ulterior, firma si-a incetat activitatea in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2 copil adda17 adda17 Buna ziua. Am niste nelamuriri si sunt destul de disperata in aflarea unui raspuns care sa ma ajute sa stiu ce am de facut si voi explica scurt si clar ... (vezi toată discuția)