Buna ziua, Am o intrebare legata de situatia in care o firma s-ar afla intr-una din situatiile care fac exceptie de la concedierea salariatelor aflate in CIC si anume : reorganizare judiciara,faliment,dizolvare,Intrebarea mea ar fi: cand poti concedia salariata care are contractul suspendat pentru CIC 2 ani, la revenirea ei din suspendare sau trebuie sa astepti cele 6 luni,conform legii ? sau poti pur si simplu sa incetezi contractul ei in timp ce are contractul suspendat pentru CIC, daca s-a declarat firma in reorganizare,etc...?Personal am auzit de situatii in care s-a practicat cea din urma metoda si vroiam sa stiu daca este legal. Multumesc .
OUG 111/2010
art.25
.... (2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Daca vorbim despre o reorganizare judiciara, atunci se poate concedia o persoana aflata in CCC.