avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala

Buna ziua, am si eu o nelamurire cu privire la retinerea talonului si a placutelor de inamtriculare.
Nelamurirea este urmatoarea:
In fapt circulam pe un drum comunal unde adesea se pot zari caprioare/fazani/iepuri, si am acrosat o caprioara, in urma impactului am ramas fara numarul de inmatriculare din partea din fata a masinii; am ridicat numarul si intrucat suportul de plastic nu mai era apt pentru a sustine in continuare numarul, l-am pus in masina pe scaunul pasagerului, urmand a repara suportul la terminarea programului de munca. Dupa aproximativ 10 minute am fost oprit intr-o localitate de un politist (mentionez ca politistul nu sa prezentat si nici nu era imbracat in uniforma) si am fost amendat pentru depasirea vitezei + lipsa placutelor de inmatriculare. As dori sa formulez o plangere impotriva acestei amenzi contraventionale pentru a mi se anula in parte procesul verbal de contraventie, mai exact sa imi fie anulate cele 9 puncte pentru lipsa numarului de inmatriculare, lipsa care se datora acrosarii caprioarei.
Rog sa ma ajutati cu un sfat, o parere, o idee ce-i care stiti sau aveti putin abar, exista vre-o sansa pentru anularea in parte a procesului, are rost sa se faca contestatie?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Frantzy16 , utilizator 09:18, 13 Martie 2018
Buna ziua,
Va trebui ca, in termenul legal, sa formulati plangerea impotrica PV.
Aratati cele expuse aici dar va sfatuiesc sa va angajati un avocat, este mai sigur .
Din pacate domnul nu are posibilitatea angajarii unui avocat, motiv pentru care incercam sa ne documentam cu privire la existenta sansei admiterii unei astfel de plangeri si totodata pe ce ar trebui insistat si punctat in cazul formularii acesteia. Incidentul sa petrecut ieri deci suntem inca in termen.
Multumesc oricum!
Da sunt sanse. Trebuie sa aiba grija cum probeaza cele afirmate. asta e problema.
Incercati sa solicitati problele politistului care l-au dus la convingerea existentei unei contraventii. Apelati la cauza Anghel versus România la CEDO in care se stipuleaza obligativitatea organului sa aiba probe si sa le prezinte.
Dar constatarea de catre organul de politie a lipsei placutei de inamtriculare nu constituie ea insasi contraventie? Mai exact un agent al statului aflat în exerciţiul funcţiunii, nu beneficiază de o prezumţie relativă de veridicitate şi autenticitate? Cei drept dubiul profita celui invinovatit dar nu intrevad modalitatea probarii lipsei placutei de catre organul de politie alta decat procesul verbal in care se constata lipsa acesteia si care a fost semnat de sofer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O caprioara.... emma23 emma23 buna ziua..as avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva..in data de 5-12 a.c mergand pe un drum de tara in dreptul unei unitati militare militare mi-a ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de constatare a contraventiei de insusi organul emitent pitzu_diana pitzu_diana Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o nelamurire? Si anume... Organul emitent al unui proces verbal de constatare a unei contraventii are posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru numar de inmatriculare montat incorect ContSters179979 ContSters179979 Buna seara. Acum cateva zile am lovit un caine(care nu a patit nimic) cu bara din fata, iar nr.de inmatriculare s-a desprins de pe aceasta.In timp ce ma ... (vezi toată discuția)