avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. Nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii?

am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din provincie, legandu-se de aspecte care n-aveau nici o legatura cu succesiunea; am dat anul acesta renuntare la sfatul acesteia (a notarei); fapt care nu-mi pare in regula de nici un fel, dat fiind situatia, e ca si cum ea personal asta ar fi urmarit. am fost abordata sa vand drepturile succesorale la jumatate din valoarea la pret de grila a imobilului si consider ca notara face / facut demersuri astfel incat eu, ca succesoare UNICA de Drept si de FAPT sa nu am parte de ceea ce mi se cuvine prin sangele / familia mea. multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters461940 , utilizator 11:54, 16 Martie 2018
NU EXISTA ALTI MOSTENITORI In ciuda notarei frustrata la maxim, care-a cautat si lalait succesiunea, pana cand am ajuns in instanta ca parata de Asociatia de proprietari ptr neplata intretinerii, unde eu n-am locuit acolo DELOC, doar o noapte in anul 1999. ATAT! sunt chemata in judecata ptr debite ce nu-mi apartin, din moment ce notara nu mi-a eliberat nici macar Certificat de calitate de mostenitor, in ciuda tuturor actelor doveditoare...este peste aberant ceea ce traiesc...incercati sa va puneti in locul meu?? ma intrebati de ce am dat curs 'sfatului' notarei...ptr ca nu sunt persoana avocat tocmai de ac0lo si solicitarea pe site-ul prezent...este o nebunie TOTALA!
Pentru a se evita vacanța succesorală, legea reglementează în mod excepțional, posibilitatea de a retracta sau revoca declarația de renunțare la moștenire, în anumite condiții.
1. renunţătorul formulează această cerere la notariat în termen de 1 an de la deces;
2. moştenirea nu a fost acceptată până la momentul retractării de un alt succesibil.
Astfel, daca aceste conditii sunt indeplinite, puteti retracta renuntarea la mostenire.
multumesc de raspuns dna. av. Vizitiu,
situatia este ca am acceptat succesiunea in 2014, din motive obscure n-am dus-o la indeplinire cu notara, si am renuntat la aceasta succesiune (la sfatul notarei, citez: ' in baza suspendarii ' succesiunii ptr ca notarei nu i-a 'convenit' nici un martor(i)..cu intrebarile la adresa fostului sot al matusii mele (si acesta decedat de mult, nu stiu anul lui de deces, notara il stie)...toate aceste intrebari despre fostul sot nu-s in regula din moment ce matusa mea a obtinut ca bun propriu garsoniera care face obiectul succesiunii; deoarece am solicitat sa-mi dea dosarul inapoi si sa-mi caut alt notar, notara a refuzat categoric..spunandu-mi ca citez ' nici in ruptul capului' nu mi-l da, desi personal i l-am dat...in fine pare-se ca nu trebuia de fel sa urmez 'sfatul' notarei si am dat declaratie de renuntare asa cum m-a 'sfatuit' dupa 4 (patru) ani..in ianuarie (exact luna decesului matusii mele :((...am ajuns in instanta...de acum incolo consider ca e cu totul altceva; am rugat instanta sa solicite dosarul succesiunii de la bnp -ul unde am pus pe rol succesiunea. sunt derutata cu privire la acceptare si respectiv renuntare....ptr ca dupa cum spuneti dvs. termenul de 1 de la deces a trecut deja de mult timp. cu toata stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea actului de renuntare la mostenire Valentina81 Valentina81 Suntem 3 frati.In 2014 tatal nostru a decedad.In acelasi an am facut un act la Consulatul Romaniei din Madrid,conform caruia am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire danceform danceform Buna ziua , In momentul in care se da in fata notarului o declaratie de renuntare la mostenire ( succesiune ) , care este autentificata de catre notar , ... (vezi toată discuția)