avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prioritate la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prioritate la succesiune

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare "persoana") care a avut un frate decedat anterior anului 2007. "Persoanei" respective i-au decedat intre timp sotia (vaduva) si singurul fiu in aceasta ordine. Fiul "persoanei" n-a fost casatorit si nu are copii. Fratele "persoanei" are doi copii in viata. Sotia "persoanei" nu are frati in viata dar are nepoti de frate in viata. Cine are prioritate la succesiunea mostenirii bunurilor "persoanei"? P.S. Mentionez ca "persoana" nu mai are rude ascendente in viata!
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
emil1702, utilizator
Cel mai recent răspuns: emil1702 , utilizator 11:05, 13 Martie 2018
Mulțumesc!

CABINET DE AVOCAT BARBULESCU ION-SEBASTIAN a scris:

Da. În ordinea in care am precizat

emil1702 a scris:

Fratele ''Persoanei ''este privilegiati urmat de nepoti de la fratele sotiei ,,persoanei''

Deci nepotii de frate ai "persoanei" au intaietate?

emil1702 a scris:

Fratele ''Persoanei ''este privilegiati urmat de nepoti de la fratele sotiei ,,persoanei''

Nu ati inteles.
Succesiunile se dezbat in ordinea deceselor.
Primii chemati la mostenirea "persoanei" sunt sotia supravietuitoare si descendentii (copii, nepoti, stranepoti etc)
Adica: Persoana > sotia+ fiul > sotia > fiul.
Fiul este ultimul care culege intreaga masa succesorala de pe urma "persoanei"
Fiul a murit necasatorit si fara copii. Deci totul se raporteaza la fiu, nu la "persoana". Calculati de la fiu incolo.

Cand defunctul (fiul) nu are nevasta si copii, rudele vin la succesiune in urmatoarea ordine:
- parinti si frati- in speta, fiul nu are frati, iar parintii sunt decedati
- bunici, strabunici- prespun ca nu mai sunt in viata
- unchii si matusile fiului (din partea ambilor parinti), care mai sunt in viata
- verii primari ai fiului si fratii/surorile bunicilor fiului.
- daca fiul nu are rude, mostenirea revinse statului.
Sunt doua răspunsuri diferite, eu pe care să-l cred?

raluk0207 a scris:

emil1702 a scris:

Nu ati inteles.
Succesiunile se dezbat in ordinea deceselor.
Primii chemati la mostenirea "persoanei" sunt sotia supravietuitoare si descendentii (copii, nepoti, stranepoti etc)
Adica: Persoana > sotia+ fiul > sotia > fiul.
Fiul este ultimul care culege intreaga masa succesorala de pe urma "persoanei"
Fiul a murit necasatorit si fara copii. Deci totul se raporteaza la fiu, nu la "persoana". Calculati de la fiu incolo.

Cand defunctul (fiul) nu are nevasta si copii, rudele vin la succesiune in urmatoarea ordine:
- parinti si frati- in speta, fiul nu are frati, iar parintii sunt decedati
- bunici, strabunici- prespun ca nu mai sunt in viata
- unchii si matusile fiului (din partea ambilor parinti), care mai sunt in viata
- verii primari ai fiului si fratii/surorile bunicilor fiului.
- daca fiul nu are rude, mostenirea revinse statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ildis ildis Vărul meu a decedat și nu are urmași.Aș putea să-l mostenesc? Știu că are niște depozite bancare. (vezi toată discuția)
Mostenire ruda indepartata gabiK71 gabiK71 buna ziua As avea o intrebare in legatura cu mostenirea unei garsoniere.Mi-a murit un unchi(de fapt un nepot a bunicii mele,mama lui si bunica mea erau ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu are copii, dar traieste mama acestuia? SurduLaurentiu SurduLaurentiu Buna seara, Cum se stabilesc mostenitorii daca decedatul nu a fost casatorit si nu are copii, insa mama acestuia traieste? Multumesc, Alina (vezi toată discuția)