avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutionare accident rutier cu vatamare corporala din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutionare accident rutier cu vatamare corporala din culpa

Salut. Am avut un accident pe undeva prin luna august. Viram stanga, iesind de pe o strada fara prioritate si am oprit la axul drumului. Un motociclist a intrat in botul masinii mele. Pe motocicleta se aflau 2 persoane.
Politia mi-a suspendat carnetul si mi s-a dat dovada pentru 15 zile pe care am prelungit-o pana in acest moment.
Am rezolvat problema printr-o impacare amiabila cu cele doua persoane de pe motocicleta. Astazi am fost pentru a prelungi dovada dar mi s-a spus sa intru la grefier. Am luat solutionarea care suna asa:

"Neinceperea urmaririi penale in cauza penala cu nr. de mai sus fata de mine sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa prev. de art.184 alin.1 si alin.3 C.p"
"Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului."
"Solutia se comunica participantilor"

Asta e tot. Vroiam sa va intreb de ce nu am luat amenda si ce se intampla cu permisul de conducere, suspendat pentru neacordare de prioritate?
Cei doi mai pot avea pretentii ulterioare ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: wildrainbow , utilizator 18:51, 23 Octombrie 2009
A existat impacarea partilor , cauza care inlatura raspunderea penala.

Impacarea e totala , definitiva, si neconditionata , odata mentionata , ca act bilateral , nu se mai poate reveni asupra decizie exprimate.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am inteles. Aveti cumva idee ce se intampla cu carnetul si amenda? Nefiind specificat in actul de la grefier.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
BanciuC, utilizator
Faceti o cerere adresata I.P.J -ului de care apartineti - S.P.R. ( IPJ = Inspectoratul de Politie Judetean - Serviciul Politiei Rutiere) prin care solicitati eliberarea permisului de conducere si atasati o copie dupa comunicarea pe care o aveti de la parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada circulatie-vatamare corporala usoara (fara spitalizare)? magdacristea magdacristea Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia unui accident intre un autourism si o motocicleta care s-a intamplat in urmatoarele conditii: pe o ... (vezi toată discuția)
De la un accident rutier la santaj. ce sa fac? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in ... (vezi toată discuția)