Va rog ajutati-ma cu o solutie.
Am facut un credit impreună cu sotia. Cu banii din acest credit am construit in regie proprie o casa.
Ulterior, am vandut un imobil pe care il aveam din afara casatoriei si am achitat 1/2 din credit.
Intrebari:
1. In situatia unui partaj privind casa construita, se va avea in vedere faptul ca, desi a fost construita in timpul casatoriei dintr-un credit comun, 1/2 din credit l-am acoperit cu bani proprii, astfel incat cota, in urma partajului casei construite, sa nu mai fie 1/2 pentru fiecare? In acest sens consider ca ar trebui partajată doar restul de cota de 1/2.
sau
2. Pot solicita doar un drept de creanta echivalent cu sumele pe care le-am platit cu bani din afara casatoriei?
Ar trebui in caz de partaj , judecatorul sa tina cont de banii achitati de dvs.din vanzarea imobilului bun propriu Partea dvs la partaj ar trebui sa fie mai mare decat a sotiei cu acea suma.Daca sotia nu recunoaste ca acea suma reprezinta contributia dvs personala va trebui sa aduceti dovezi scrise.
2 Eu as merge pe cerere reconventionala pt suma respectiva ( Drept de creanta se cere atunci cand persoana nu are calitatea de proprietar (co-proprietar)
Drepul familiei
norocel_bab
Sunt recasatorit ,iar sotia detine un apartament cumparat personal din bani proprii,in care sta fiica sa , eu impreuna cu sotia(dupa recasatorie) si fiul meu ... (vezi toată discuția)