avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil construit din bani din credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil construit din bani din credit

Buna ziua,

Va rog ajutati-ma cu o solutie.
Am facut un credit impreună cu sotia. Cu banii din acest credit am construit in regie proprie o casa.
Ulterior, am vandut un imobil pe care il aveam din afara casatoriei si am achitat 1/2 din credit.

Intrebari:
1. In situatia unui partaj privind casa construita, se va avea in vedere faptul ca, desi a fost construita in timpul casatoriei dintr-un credit comun, 1/2 din credit l-am acoperit cu bani proprii, astfel incat cota, in urma partajului casei construite, sa nu mai fie 1/2 pentru fiecare? In acest sens consider ca ar trebui partajată doar restul de cota de 1/2.
sau
2. Pot solicita doar un drept de creanta echivalent cu sumele pe care le-am platit cu bani din afara casatoriei?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 12:01, 14 Martie 2018
Ar trebui in caz de partaj , judecatorul sa tina cont de banii achitati de dvs.din vanzarea imobilului bun propriu Partea dvs la partaj ar trebui sa fie mai mare decat a sotiei cu acea suma.Daca sotia nu recunoaste ca acea suma reprezinta contributia dvs personala va trebui sa aduceti dovezi scrise.
2 Eu as merge pe cerere reconventionala pt suma respectiva ( Drept de creanta se cere atunci cand persoana nu are calitatea de proprietar (co-proprietar)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepul familiei norocel_bab norocel_bab Sunt recasatorit ,iar sotia detine un apartament cumparat personal din bani proprii,in care sta fiica sa , eu impreuna cu sotia(dupa recasatorie) si fiul meu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire mar4905 mar4905 Sunt unic mostenitor al apartament in care locuiesc , sotia a deschis divort plecand cu copil (17ani)la o sora de-a ei, dupa deces tatal meu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Act donatie sau de vanzare-cumparare Tedesco Tedesco Buna ziua! Sunt proprietarul unui imobil pe care il am de la parintii mei printr-un act de vanzare-cumparare, in perioada in care nu eram casatorit. Acum ... (vezi toată discuția)