avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare autoturism fără contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare autoturism fără contract de vanzare cumparare

Bună seara, am o întrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns/sfat...
Am vândut o masina (masina căreia i se stricase motorul cu ceva timp înainte să o pun la vanzare si i l.am inlocuit cu un altul din aceeași gama/putere doar ca noua serie de motor nu am trecut.o nicăieri... (nici nu stiu exact daca trebuia sa o trec undeva sau nu, părerile au cam fost împărțite ale mecanicilor pe care i.am întrebat.. )) si de aceea masina după vanzare a ramas tot pe numele meu in acte si la primarie, deci prin urmare nici contract de vanzare cumpărare nu am făcut. Tipului caruia i.am vandut.o a dat.o mai departe (am aflat asta acum 2 zile)... si acum vine intrebarea : ce pot sa fac sa nu am eu probleme in caz de accident sau nerespectarea legală din partea ăluia sau sa o scad cumva macar de la primărie de pe numele meu... (asta daca dau de noul ,,proprietar"...). Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: whitepigeon18 , utilizator 08:22, 14 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Fara o dovada a instrainarii masinii, nu puteti sa o ”scadeti” de la primarie.
Am inteles. Va multumesc frumos !
Carmen Petrescu a scris:

Buna ziua,
Fara o dovada a instrainarii masinii, nu puteti sa o ”scadeti” de la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vândut mașina în rate dar am luat țeapă: nu am primit niciun ban. mi-o pot recupera? Nblade Nblade Am vandut o masina catre un cunoscut prin contract de instrainare dobandire la care am atasat o anexa in care se specifica ca respectivul imi va plati masina ... (vezi toată discuția)
Vandut autovehicul Bgd2000 Bgd2000 Am vandut un autovehicul unei persoane cunoscute si ne.am inteles sa imi dea banii in 2 rate.. Prima rata mi.a dat.o in momentul in care a luat masina de la ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta fara intocmirea actului vanzare cumparare andres1987andres andres1987andres In urma cu 2 ani am vandut o masina insa fara a intocmi act vanzare cumparare la vreo institutie ci doar o hartie scrisa de mana cu semnatura ambelor parti ... (vezi toată discuția)