avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... diferenta intre insolventa si faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

diferenta intre insolventa si faliment

buna ziua!

avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a fost ###Dispune trecerea la faliment. Desemnează lichidator judiciar ______ care să îndeplinească disp. art.25 şi urm. din Legea 85/2006. Termen 14 ianuarie 2010. Cu drept de recurs ###

ce se intampla de acum .. Administratorul are un apartament care este ipotecat la banca pentru o valoare destul de mare ,... si in rest nimic..

care este procedura de acuma .. ce trebuie facut si la ce trebuie sa ne asteptam .

va multumesc f mult ...
astept raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Cristina Otava , Practician in insolventa 20:46, 31 Octombrie 2009
In procedura falimentului se va proceda la lichidarea averii debitorului, adica a patrimoniului societatii. Administratorul va raspunde pentru pasivul societatii doar daca se va demonstra raspunderea acestuia pentru situatia in care se afla societatea, in cazurile prevazute de lege. Este necesar sa se promoveze o actiune de angajare a raspunderii administratorului, si numai daca aceasta este admisa, administratorul sa-si faca probleme referitoare la proprietatea asupra apartamentului.
romascanu a scris:

redstyle a scris:

ptr suma de 1 mil vechi ..


:-/
Cuantumul minim al creantei pentru a putea fi introdusa cererea (valoarea-prag) a fost de 10.000 lei (RON). iar din iulie 2009 a urcat la 30.000. lei.


Se poate cere insolventa unei firme care,desi notificata de mai multe ori sa-si plateasca datoria,refuza acest lucru? Poate fi amenintarea insolventei un mijloc eficace pt. a determina achitarea datoriei?
Bineinteles ca se poate, cu respectarea prevederilor L.85/2006 (prima si cea mai importanta fiind chiar pragul de 30.000 RON al creantei(lor), iar ulterior posibilitatea dovedirii incapacitatii de plata, avind in vedere ca refuzul platii si incapacitatea de plata nu sunt acelasi lucru.)
annajanette a scris:

faceti recurs, in acest termen se suspenda executarea silita, asta daca intr-adevar nu doriti falimentul si doriti redresarea firmei.

Recursul declarat impotriva sentintei de deschidere a procedurii insolventei nu suspenda procedura deschisa din dosarul de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)