avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Act de donatie
Discuție deschisă în Executare silită

Act de donatie

Buna ziua,
In anul 2007 soția mea a garanta o colega pentru un împrumut punand casa gaj. Din 2013 acea colega nu a mai plătit. Acum avem apartamentul la licitație. Tot in 2013 acea colega a facut act de donație mamei sale ca sa se acopere si sa nu fie executată silit. Pot ataca acel act de donație in instanta ca sa fie nul? Noi rămânem fără casa. Vreau sa avem unde locui. Așadar vreau sa atac acel act de donație si sa-i executăm casa.
Va rog mult sa-mi dati un raspuns pe email fcomsa46@gmail.com.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 12:40, 14 Martie 2018
Ce fel de donatie a facut? pt o suma de bani , pt vreun imobil etc?
Pentru casa in care locuieste acum.

prepeleac a scris:

Ce fel de donatie a facut? pt o suma de bani , pt vreun imobil etc?

Colega sotiei daca avea casa nu a pus-o gaj? Imprumutul a fost garantat doar de sotie desi colega avea imobil proprietate personala?
Desigur ca puteti cere in instanta revocarea donatiei. Banca respectiva stie de donatie? in mod normal banca ar trebui sa ceara revocarea donatiei.Pe alta parte sotia a garantat cu imobilul creditul colegei.....
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre rezilierea de plin drept a contractului de credit olga vasile olga vasile Daca sotul meu a primit o notificare pt.rezilierea de plin drept a unui contract de credit (el fiind singurul titular)se mai poate face ceva? Se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!!donatia poate fi vanduta ??? si daca da cand? flori2 flori2 Buna ziua tuturor celor de pe site. Sunt nou sossita si am vazut raspunsuri foarte clare la problemele fiecaruia. Am si eu o mare nelamurire. M-am casatorit ... (vezi toată discuția)
Ctr de vanzare cumparare mihailescu grg mihailescu grg Buna ziua, parintii mei vor sa-mi dea un teren pt a-mi construi o casa printr-un act de donatie, numai ca ei nu vor ca in viitor sotia mea, in eventualitatea ... (vezi toată discuția)