avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Am primit o donatie ca si mostenire din partea tatlui ca si proprietar ,mai am doi frati si din cite stiu ar avea drept asupra acesteia ,ce pot face sa anulez dreptul lor de mostenire ?
Cel mai recent răspuns: wirst , utilizator 14:01, 5 Ianuarie 2021
Nu aveti nici posibilitatea si nici dreptul de a va inlatura fratii de la mostenite. Ba din contra, au dumnealor dreptul de a contesta donatia in masura in care prin donatie au fost inlaturati de la mostenire sau li s-a incalcat cota cuvenita cu titlu de rezerva succesorala
Ei sunt de acord cu cest lucru ,pentru ca la rindul lor au primit mostenire sub alta forma ,vinzare cumparare ,o hirtie semnata de ei ajuta ?
Daca fiecare a primit cate ceva si niciunul nu contesta ceea ce a primit celalalt, fiecare isi va intabula dreptul sau de proprietate, fara a fi nevoie de nicio alta "hartie"
Va mutumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva succesorala bkk bkk Buna seara am o mare dilema si parca nu mi se vorbrste in aceeasi limba.Ce este REZERVA SUCCESORALA?si cum se stabileste.faca sunt 2 frati unul primeste un ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire Droxi Droxi Sotul meu impreuna cu mine am vandut acum un an apartamentul cumparat exclusiv de parintii lui pentru noi. Ne-am mutat la parintii mei pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)