avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Buna ziua
Am și eu o problema anu trecut am cerut o adeverința de venit de la locul de munca pentru a completa dosarul de indemnizație,la o luna și ceva mi-am dat seama ca adeverința este gresita,am cerut o alta adeverința și am redepus-o la dosar,acum cei de la asistenta socială spun ca eu iau in considerare prima adeverința și ca singurul mod prin casa îmi pot recupera diferența de banii este sa dau firma in judecata și sa îmi dea ea diferența de banii.
Ma puteți ajuta cu un sfat?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: HodmanCristin , utilizator 20:20, 15 Martie 2018
Au dreptate cei de la AJPIS .... greseala nu este a lor ci a angajatorului dvs.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma puteți ajuta cu un sfat cum ar trebui sa procedez pentru am recupera banii?
Adică dacă as avea câștig de cauza dacă dau firma in judecat?
Multumesc
Angajati raspunderea patrimoniala a angajatorului dvs.

in acest caz, formulati cerere de chemare in judecata a angajatorului si solicitati instantei ca prin hotararea ce-o va pronunta sa-l oblige la plata sumei de........ , reprezentand c/v prejudiciului cauzat prin emiterea gresita a adeverintei respective.
Cam cât ar dura un proces și cam cât ar costa un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masă n-au fost incluse în adeverința de venit. pot cere recalcularea indemnizației sau diferența se recuperează doar de la firmă? Morticia2016 Morticia2016 Am urmatoarea situatie: am observat ca pe adeverinta de venit, in baza careia mi s-a calculat indemnizația,tichetele de masa nu au fost asimilate venitului ... (vezi toată discuția)
Problema actiune in raspundere patrimoniala swamerra swamerra Buna ziua, Am inaintat o actiune de recuperare a unor sporuri salariale platite unui salariat in baza unui ccm .Curtea de Conturi a stabilit ca sporurile au ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime munca georgianaro georgianaro Buna ziua! Lucrez la o firma din 2004, cand s-au distribuit in 2011 carnetele de munca mi s-a spus ca mie nu mi s-a facut si ca oricum nu mai foloseste la ... (vezi toată discuția)