avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta nedreapta pentru un copil bolnav!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta nedreapta pentru un copil bolnav!

```
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
vali63, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:07, 18 Noiembrie 2009
Da.
vali63 a scris:

Acest lucru se intampla la Judecatoria Barlad.

Daca sentinta despre care vorbim aici (cea cu "majorarea in minus") a fost pronuntata de Judecatoria Barlad, atunci instanta superioara competenta sa judece calea de atac este Tribunalul Vaslui.
Oricum e bine ca cererea sa o depuneti la instanta care a pronuntat hotararea si o vor trimite ei impreuna cu dosarul instantei competente.
Nu o trimiteti aiurea la Iasi pentru ca nu are nici o legatura.
Ioana s-a incurcat un pic in ...geografie. Si eu am fost derutata la un moment dat pentru ca imi aminteam ca undeva apare si Jud. Iasi, dar judecatoria Iasi a pronuntat sentinta continad pensia initiala. Dar apoi ati facut cererea de majorare la Judecatoria Barlad. Deci Tribunalul Vaslui este cel competent sa judece calea de atac impotriva sentintei zisa "de majorare" pronuntata de Judecatoria Barlad.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Dupa o cerere de indreptare eroare instanta care a majorat in "minus" pensia alimentara a copilului bolnav a solutionat astfel:

Admite cererea de îndreptare a erorii materiale formulată de reclamantă. Dispune îndreptarea erorii materiale strecurate în sentinţa civilă nr. ......în sensul că, în loc de "obligă pârâtul să plătească minorului ..... pensie de întreţinere în cuantum de 419 lunar" se va înscrie în dispozitiv menţiunea "obligă pârâtul să plătească minorului .... pensie de întreţinere în cuantum de 495 lei lunar". Dispune îndreptarea din oficiu a erorii materiale privind calea de atac menţionată în dispozitiv. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

Acum avem un procent de 16,644% deci o majorare de 0,644% fata de sentinta data de Judecatoria din Iasi (16%). Nu inteleg de ce instanta nu a majorat in procente asa cum am cerut in cerere, deoarece in cateva luni procentul va scadea tot sub 16%, deoarece salariul este in continua crestere. Ce trebuie sa fac sa revin la procent de 16% deoarece aceasta majorare in suma fixa este o bataie de joc de moment ce ceilalti 2 copii din celelalte casatorii au fixata pensia in procente iar calculul se face la acelasi contabil?
:offtopic: Va rog sa nu va mai stergeti mesajele postate, topicul devine lipsit de sens si consider ca incalcacti astfel Regulamentul de postare si scopul pentru care exista insusi acest forum.
Va rog sa nu mai postati nici mesaje consecutive.
Va multumesc, sper ca intelegeti scopul mesajului meu si a celor aratate mai sus.
O seara frumoasa!
Multumesc pentru raspuns! Puteti sterge topicul!
O seara placuta!

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs?! corinabaluta corinabaluta impotriva unei hotarari privind contrestatia la executare si poprire pronuntata de judecatorie, se face apel sau recurs la tribunal? judecatoria a dat ... (vezi toată discuția)
Reducerea pensiei de intretinere vali63 vali63 Buna ziua tuturor! Sunt divortata de 1 an, iar Judecaria din Iasi la pronuntarea divortului a stabilit marirea pensiei de intretinere pentru copil de la 13% ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)