avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort de cetatean american
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort de cetatean american

In Aprilie 2017, m-am casatorit in Romania cu un cetatean american, el avea domiciliul in Florida iar eu in Romania. La jumatate de an dupa casatorie, am hotarat sa divortez, el nemaivrand sa se intoarca aici si nici eu sa plec acolo. Care este procedura de divort cea mai rapida, fara ca el sa fie nevoit sa vina in Romania? El este de acord cu divortul.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:32, 15 Martie 2018
In vederea obtinerii desfacerii casatoriei va trebui acordata o procura speciala acordata in vederea reprezentarii sotului cu resedinta in strainatate
Dacă vreți să divortati în România el poate avea avocat si sa divortati amiabil la instanța.
La notar nu se poate.

Dacă nu va înțelegeți si el nu va avea avocat procesul.de divorț poate dura un an sau doi...

Ca sa nu riscati sa o dati in bara ar fi bine sa aveti avocat cât mai bun pe probleme de drept.

Dacă veti divorta în SUA costurile vor fi mai mari si apoi costurile vor fi si mai mari în România, urmând să mai platiti bani si in tara ca sa rezolvați problemele juridice.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in romania de cetatean american TodorDidina TodorDidina Fiica mea s-a casatorit cu un cetatean american acum aproximativ 4 luni. Relatia nu mai merge si acum vrea sa divorteze. Vrea sa se intoarca in Romania cat mai ... (vezi toată discuția)
M-am căsătorit în bahamas și n-am divorțat. mă pot căsători în sua? Liviu bld Liviu bld Acum 3 ani am fost in Nassau Bahamas cu prietena mea (chinezoaica) de pe vas sa cumparam o hartie pt a demonstra ca formam un cuplu sa putem sta amandoi in ... (vezi toată discuția)
Divortul de o persoana cu cetatenie straina georgina_ion georgina_ion Am urmatoarea problema: in octombrie 2008 eram in SUA unde m-am casatorit cu un cetaean american. In aprilie 2009 eu am venit in tara si de atunci am pierdut ... (vezi toată discuția)