avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la succesiune: mama mea a decedat in urma cu 2 luni, sunt singurul copil. Tatal meu este paralizat, inconstient, mananca cu ajutorul unei sonde. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru succesiune? Ce fac in cazul tatalui meu? Va rog ajutor pentru indrumarea mea in aceasta problema, si daca se poate si ce taxe trebuie achitate. Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Monica Bogdan, Contabil
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 11:48, 24 Octombrie 2009
Pentru dezbaterea succesiunii trebuie sa va adresati unui notar public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctei.
Referitor la tatal dvs , trebuie sa solicitati in instanta punerea lui sub interdictie si desemnarea unui tutore pentru a-l reprezenta legal si pentru a-i apara interesele!
SUCCES!
=D>
Taxele pentru dezbaterea succesiunii le puteti afla de la un birou notarial.
Ati putea sa faceti succesiune succesiva, dupa decesul tatalui dvs.,daca nu sunteti nevoit sa instrainati urgent, ceva din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dezbat succesiunea. fratele meu nu e de acord. cum procedez? ands1 ands1 Buna ziua! Am doua intrebari punctuale pt care v-as multumi enorm daca mi-ati putea oferi cateva raspunsuri: 1. Tatal meu a decedat de aproximativ doi ani. ... (vezi toată discuția)
Succesiune papiotta papiotta Buna seara Mama a decedat in luna iunie. In 1993, dupa decesul sotului(al doilea), s-a dezbatut succesiunea la care au participat mama si cei doi copii ai ... (vezi toată discuția)