avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O familie cu datorii mari la administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O familie cu datorii mari la administratie

In blocul nostru este o familie, 8 persoane, cu datorii mari la administratie - au depasit 5000 Ron, si se tot aduna.
Administratoarea ne spune ca nu ii putem da in judecata pt ca aduc din cand in cand - poate o data la 4 luni 200 de Ron (precizez chel lunare ale familiei depasesc 200 Ron/luna )
Acum 3 ani a fost sistata apa timp de 3 zile in tot blocul, din cauza lor.
Administratoarea pare intimidata de ei si ma tem ca face si dansa ceva la limita legalitatii.
Ce am putea face noi, locatarii?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:36, 15 Martie 2018
Buna ziua.
Discutati cu ceilalti proprietari in vederea convocarii unei Adunari Generale extraordinare, care sa aiba inclusa pe ordinea zi recuperarea datoriilor la intretinere a respectivei familii.
Supuneti la vot actionarea acesteia in instanta.
Potrivit art. 50 din Legea nr. 230/2007, Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
Nu este necesar convovcarea adunarii generale pentru demarat procedura de recuperare sume cu titlu de restante
Administratorul de imobil nu are competenta in demararea procedurii,fiind angajatul asociatiei de proprietari cu limita de comptenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa apere interesele asociatiei si ale mebrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator bloc si presedinte inutza_25 inutza_25 Buna ziua am o intrebare legata de metodele legale prin care am putea demite un Presedinte de asociatie (care nu se da plecat in schimb ofera 200 ron celor ... (vezi toată discuția)
Apartament liber de sarcini Blueberry33 Blueberry33 Buna seara. Vreau sa imi raspundeti va rog la o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. Unul dintre ele a fost executat silit de catre o banca, iar ... (vezi toată discuția)
Datornici la intretinere - recuperare sume datorat mariaionescu4567 mariaionescu4567 Adresez o intrebare legata de o situatie descrisa de vecinii mei ca fiind complicata. Avem pe scara trei datoirnici la intretinere, dintre care un apartament ... (vezi toată discuția)