avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reformulez intrebarea: poate asociatia de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reformulez intrebarea: poate asociatia de proprietari sa ma oblige sa platesc o suma de bani pentru ca folosesc o boxă parte comună?

- Am o camera de camin in timisoara la parter si sub camera am amenajat o boxa.
- Adica am inchis o esire si am facut intrare din camera(nu am blocat nici un robinet sau scurgere.)
- As dori sa sa stiu daca asociatia de proprietari poate sa ma oblige sa platesc o suma de bani pentru ca o folosesc,stiind ca eu cand am cumparat acea camera am platit si parti comune in care intra si subsolul.
- Este legal ce imi cere asociatia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:13, 16 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, este legal ce solicita asociatia.
Partile comune pe care sustineti ca le-ati cumparat, reprezinta cote indivize din partile comune.
La fel au cumparat si ceilalti proprietari din cadrul asociatiei.
In cadrul unei asociatii de proprietari, exista un condominiu, niste parti comune care sunt perpetue si fortate. Asta inseamna ca nu pot fi apropiate nicicum.

Trebuie analizat acum la ce se raporteaza asociatia de proprietari atunci cand va solicita aceasta plata:
Ce va solicita sa platiti, sunt de fapt cheltuielile de intretinere datorate care se calculeaza in raport de suprafata fiecarui apartament.
In conditiile in care dvs. folositi in mod exclusiv o boxa care face parte din condominiu, in baza cotelor indivize pe care le detineti, in afara de faptul ca incalcati si un drept de proprietate al celorlalti locatri, aveti o suprafata mai mare a apartamentul in baza caruia se calculeaza cotele de intretinere.
O alta posibilitate in baza caruia asociatia va pune sa platiti folosinta boxei este tocmai aspectul privind detinerea si folosirea in exclusivitate a unei parti din condominiu, in detrimentul celorlalti coproprietari.
Pretentia asociatiei de proprietari este intemeiata
Proprietarul poate utiliza exclusiv partea comuna numai cu acordul vecinilor direct afectati si cuu acordul asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere
Dv ati achizitionat 1 camera pentru care datorati obligatii catre stat si catre asociatie
Suplimentar in subsol parte comuna ati ingradit o suprafata pe care o utilizati exclusiv-pentru care daca intentionati sa o utilizati este temeinic si legal sa incheiati contract de inchiriere sa achitati asociatiei de proprietari lunar c/v chirie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate vinde unui proprietar o boxa? care sunt demersurile ... adminibuc adminibuc Buna ziua! Se poate vinde unui proprietar o boxa? Care sunt demersurile ? Multumesc! (vezi toată discuția)