avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme la facultate - datorita schimbarii numelui pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme la facultate - datorita schimbarii numelui pe cale administrativa

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. De curand mi-am schimbat numele, mi-au iesit toate actele: buletin, certificat de nastere cu noul nume, inclusiv dispozitia de la consiliul judetean.
Am inceput ultimul an universitar si cand m-am inscris am dus copii dupa toate cele 3 documente de mai sus.
Secretarele de la facultate nu vor sa imi faca alt carnet de student si legitimatie pe numele cel nou.
Mi le-au stampilat tot pe cele vechi (cu fostul nume) pe motiv ca asa ma au in baza de date si nu pot modifica.

Acum am carnetul de student si legitimatie pe vechiul nume, iar buletinul cu noul nume. Din cauza asta nu pot sa imi fac abonament la Ratb, nici permis la biblioteca, nu pot beneficia de niciunul din serviciile pentru studenti.

Ce pot sa fac? Cum sa le conving pe secretare ca trebuie sa imi faca alt carnet si alta legitimatie cu noul nume?
Mai mult... mi-au spus ca diploma de licenta va fi tot pe vechiul nume....

Ce pot face....legal?

Imi cer scuze daca nu am postat mesajul la topicul potrivit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Ana B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:51, 24 Octombrie 2009
Formulati in scris cererea, si inregistrati-o la Registratura Facultatii, solicitand emiterea unui carnet de student pe noul nume, sau o adeverinta in acest sens, precizand problemele pe care le intampinati.
Intrati si in audienta la Decanul Facultatii...sunt sigura ca problema dvs. se va rezolva.
Secretarele de la facultatea dvs., nu au putere de decizie...
Referitor la numele pe care va va fi eliberata diploma de licenta , aceas lucru este valabil , ca dealtfel si in cazul preschimbarii numelui in urma casatoriei, intrucat trebuie sa apara acelasi nume pe care vi s-a eliberat si dipolma de bacalaureat. Nu ar fi trebuit sa va grabiti cu aceasta modificare a numelui, pana la definitivarea studiilor. Insa cazul dvs. va trebui sa isi gaseasca rezolvarea desi, ramane si problema diplomei de bacalaureat, care este pe vechiul nume.
Mergeti in audienta la Decan si la rector..nu se poate sa nu se rezolve

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema eliberare diploma facultate artifex Aleex123 Aleex123 Buna ziua, Sotia mea a depus acum 3 saptamani o cerere pentru eliberarea diplomei de licenta la facultatea artifex din bucuresti + suma de 200 RON , In ... (vezi toată discuția)
Eliberarea diplomei de licenta IoanaDoriana IoanaDoriana este posibil ca, desi am luat examenul de licenta in sesiunea iunie 2010, pe data de 12 iulie 2011 sa mi se spuna ca in cazul in care vreau sa ridic diploma de ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi restituie diploma de bac danastreza danastreza M-am inscris in anul 2006 la o facultate.Am depus diploma de bacalaureat in original la inscriere ,le-am platit o suma de bani si din motive personale n-am ... (vezi toată discuția)