avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desemnare responsabil cu protectia datelor pentru un ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desemnare responsabil cu protectia datelor pentru un cabinet de avocat

Buna ziua!

Stiti ceva daca pentru cabinetele individuale de avocat se aplica Regulamentul nr. 2016/679, respectiv daca sunt obligate sa isi desemneze o persoana responsabila cu protectia datelor cu caracter personal?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 14:49, 16 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod exceptional, Regulamentul nr. 679/2016 permite prelucrarea datelor cu caracter personal daca aceasta este necesara pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, prin urmare se desprinde concluzia ca nu se impune desemnarea unui responsabil cu protectia datelor in cazul formelor de exercitare a profesiei de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,va rog sa îmi spuneți în cât timp sa prescriu ... marceladuta70 marceladuta70 Bună ziua,va rog sa îmi spuneți în cât timp sa prescriu înregistrările video din spitalul veterinar, acolo unde mi-au operat catelusa...menționez ca ... (vezi toată discuția)
responsabilul cu protecția datelor- gdpr Karmaniko Karmaniko Va rog sa-mi spuneti daca, un angajat care are acces la toate datele personale ale salariatilor, poate fi numit responsabil (DPO)? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cartea de imobil se poate tine in format digital sau este obligatoriu ... ina2007 ina2007 Cartea de imobil se poate tine in format digital sau este obligatoriu in registru scris de mana? (vezi toată discuția)