avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni - vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni - vatamare corporala

Buna ziua. In ziua de 10.10.2009 am reusit sa fac un accident, mai explicit am "agatat" un tanar in varsta de 18 ani pe trecea de pietoni. Acesta a suferit lovituri la cot si picior ( nu au fost fracturi, ci sau unflat) dar si cateva zgarieturi la fata. Victima a fost transportat la spital, doctorul l-a externat dupa 2 zile, dar la cerea acestui pt investigatii mai amanuntile a reusit sa mai stea inca 5 zile ( in total a stat in spital 7 zile). Nici la ora acuala nu a fost la ML ca sa isi scoate Certificatul.
Am incecat pe cale amiabila sa ma inteleg cu victima ( am fost la spital, am vb cu tatal lui ), dar nu am reusit. Acesta mi-a cerut o suma foarte mare.
Ma intereseaza ce pedeapa sau ce se intampla in instanta, cati bani poate sa ceara acest domn ( el neavand nici o chitanta de la spital ), si cum si cand se considera dosar penal?
Pe ce perioada imi este suspendat permisul?

P.s. Din cate m-am interesat victima nu v-a primi mai mult de 10 zile de spitalizare de la ML.Dar si politia a zis ca a fost un accident banal.
Si ma consider VINOVAT cu toate ca martorii spun ca acesta nu a fost atent si a alergat.
ASTEPT RASPUNSURILE DVS CA NU MAI STIU CE SA MAI FAC.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: alexdes , utilizator 17:36, 7 Ianuarie 2010
Bunul simt nu exista la romani.:((
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2010
ContSters82289, utilizator
buna ziua. Vinerea aceasta am reusit si am fost cu victima la ML pt asi scoate certificatul. Acesta a primit intre 20-25 de zile pt vindecare. Am incercat sa mai negociez cu el, dar a refuzat total, este foarte pornit sa ma dea in instanta.
Pt mine este prima abatere, ma intereseaza mai concret ce pot pati care este pedeapsa minima si maxima.
Mai precizez ca mai nou victima ma cam "ameninta" cand il sun sa vad ce mai face sau daca nu s-a razgandit.
Si eu si el avem aceeasi martori care sustin ca victima alerga pe trecerea de pietoni si nici nu avea un comportament normal, iar pt fiecare negociere am fost cu martori. Mai precizez cat a stat in spital i-am mai dat banii,(avand martoriii) si toate drumurile pe care lea facut l-am plimbat cu masina unde a vrut .

MA INTERESEAZA CE MA ASTEAPTA. VA MULTUMESC MULT
Daca ajungeti la instanta , nu uitati sa chemati in garantie firma asiguratoare RCA.....
Numarul de zile de ingrijiri medicale al partii vatamate va da posibiliatea, chiar in faza in care ajungeti in instanta, de a va impaca. Mai negociati cu partea vatamata, atata timp cat dosarul se afla la Parchet, daca ajunge in instanta, este mai greu ca judecatorul sa nu fie de acord cu propunerea facuta de procuror.
serios? ce ingaduitori sunteti cu conducatorii auto care fac accident pe trecerea de pietoni !!! poate sunteti asa pana la proba contrarie. ce sa zic, nu va urez sa vi se intample sa vedeti ce "frumos" este sa fiti lovit pe trecere si aruncat peste masina si mai apoi pe jos. daca politia si-ar face treaba sau daca sanctiunile chiar ar fi pe masura (nu amenda de 2 lei), nu ar mai exista astfel de intrebari pe forum si nici atatia bezmetici in trafic, dar din pacate toti vrem sa avem in continuare permis!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident mers cu spatele andrei_0986 andrei_0986 Buna ziua, Am facut zilele trecute un accident pe un drum public. Faceam o manevra de intoarcere a masinii si in timp ce dadeam cu spatele am acrosat un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima - dosar penal annamaria1009 annamaria1009 Buna ziua, Acum o saptamana am avut un accident, vina mea, veneam de pe drum cu \"cedeaza trecerea\", pur si simplu nu am vazut la timp masina ... (vezi toată discuția)