Am fost actionata in judecata de catre unul dintre vecini referitor la faptul ca proiectul de constructie initial pentru care si-au dat acordul a fost mofificat.
Ulterior s-a primt de la primaria un acord de continuare a constructie si o noua autorizatie pentru noul proiect dar pe semnaturile vecinilor din primul proiectmeu
Cum se poate scapa legal de acordul vecinilor?Care este distanta legala fata de vecin? in cazul meu sunt 80 de cm, dar inaltimea este mult mai mare decat cea initiala.
Vecinul a cerut demolarea construiectie conform primului proiect, pentru care si-a dat acordul. Care sunt atuurile mele???
Exista acordul Primariei , dar primaria a dat a doua autorizatie de constructie in baza semnaturilor initiale. Ce se poate face pt. a nu trebui demolata constructia pana la nivelul constructiei initiale? CE se poate invoca?marti este a doua infatisare in instanta.Cazul se judeca cu ordonanta prezidentiala.Multumesc mult.
de demolat pe calea ordonantei presedintiala nu se poate demola, acest tip de hotarare se pronunta numai in cauze urgent si ca masura vremelnica - cel mult va poate opri continuarea lucrarilor pana la solutionarea actiunii pe fond.
Din pacate dvs. si Primaria ati gresit, deoarece s-a viciat consimtamantul vecinilor - acestia si-au dat acordul pentru primul proiect, si dvs. le-ati folosit semnaturile pentru un alt proiect cu care acestia nu sunt de acord.
La judecarea actiunii pe fond se va evalua daca pentru cel de-al doilea proiect este nevoie sau nu de acordul vecinilor.
Ce motive sa invocam in respingerea ordomantei presedentiale ?(sistarea lucrarilor de constructie)
Daca vecinul este de rea credinta si nu vrea sa-ti dea acordul consider ca este o limitare a dreptului de proprietate.Prin urmare, daca se respecta codul civil , vecinul nu-si da acordul (nu este prejudiciat ) ce se poate face?
conditii, de fond, STRICT necesare pentru admisibilitatea ordonante presedentiale:
urgenta
nejudecarea fondului
preintampinarea unui prejudiciu. Daca sunt indeplinite, puteti promova cu succes o asemenea actiune
Cerere respinsa
cosminmir
Buna ziua,
Am inaintat instantei judecatoresti o cerere de ordonanta presedentiala in care solicit pronuntarea unei hotarari prin care vecinul din spatele ... (vezi toată discuția)