avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata are masina inscrisa pe numele meu, nu isi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata are masina inscrisa pe numele meu, nu isi plateste impozitul. Ce pot face?

Buna ziua.

La 18 ani, fiind credul, am acceptat ca tata sa isi treaca masina pe numele meu. La vremea aceea se vehicula o lege cum ca daca ai avea mai mult de o masina in proprietate vei plati mai mult la impozit, asa ca mi-a propus si am acceptat.
Acum am 26 ani, am trecut demult peste posibilitatea intelegerii amiabile fiindca nu am cu cine, am niste parinti denaturati si nenorociti.

Problema este ca nu isi plateste impozitul la masina, masina are motor de peste 3000cmc si impozitul vine foarte mult. Eu nu am primit niciodata ajutor din partea tatalui cu ceva, nu i-am cerut nimic, etc. Asa ca nu sunt obligat sa platesc impozit pentru un bun pe care nu il folosesc.

Efectiv m-am saturat sa mi se puna poprire pe salariu atunci cand am cea mai mare nevoie de bani, ma trezesc cu conturile blocate din ******** din cauza ca nu isi plateste el impozitul. Si asa am salariu modest, stau cu chirie si nu imi permit sa platesc pentru altii.

Am incercat sa il fac sa isi plateasca impozitul, in 2015 a facut un contract de comodat cu mine, care a expirat in 2017, in care se obliga sa imi plateasca impozitul pe masina. Acest lucru nu s-a intamplat.

Cand ii platesc eu impozitul si ii cer banii, se scuza ca nu ii are, nu este un om corect si calculat ca mine, care isi plateste intai datoriile si dupa isi pastreaza bani pentru nevoi.

Ce pot face ca sa nu mai fiu pus in situatia sa platesc pentru aceasta masina pe care nu o folosesc? Ce solutii exista? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: RolandSachelarescu , utilizator 19:15, 18 Martie 2018
Daca cu tatal dv relatiile sunt reci,incercati sa interveniti prin mama dv cu rugamintea de preluare obligatii fiscale aferent auto
va confruntaticu situatie delicata deoarece nu sunteti proprietarul vehiculului deci nu puteti opera in evidentele autoritatilor
In acte sunt proprietar al vehiculului, in realitate, tata este pentru ca el a cumparat masina.

Nu sunt in relatii bune nici cu mama.

Doresc un sfat pertinent, daca exista vreo posibilitate sa scot masina de la anaf de pe numele meu in conditiile in care nu ma folosesc de ea.

Tatal nu vrea sa o cumpere fictiv de la mine, sa o scoata de pe numele meu, deci sunt intr-un impas.

Mi-au mai venit si doua amenzi pentru rovigneta neplatita, in valoare de 1400 lei, pe care tot eu am fost nevoit sa le platesc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum il pot actiona in instanta? geo_soft geo_soft Buna ziua, Tebuie sa actionez pe cineva in instanta eu sunt dintr-un oras el in alt oras pot sa il actionez in orasul meu? ca sa stiu de unde imi iau ... (vezi toată discuția)
Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Împrumut de bani neachitat gajat cu o mașină. cum putem scăpa de ea? M7haela M7haela Buna seara , In urma cu cativa ani , mama a dat un imprumut unei doamne care a gajat cu un Fiat Marea. Au mers la notar au facut o intelegere cum ca vor ... (vezi toată discuția)