avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... persoana inapta mintal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

persoana inapta mintal

Buna ziua ! In curtea in care locuim sunt proprietari cu drepturi egale sotul si fratele lui. In urma unor neintelegeri dorim sa facem dezmembrarea a.i. sa ramana fiecare proprietar pe partea lui. Problema este ca fratele nu este in toate facultatile mintale , este ft usor manipulabil,etc. Ce am putea face astfel incat sa nu isi poata vinde proprietatea fara acordul sotului meu ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:16, 18 Martie 2018
Ca e usor manipulabil înseamnă că e naiv. Iar naivitatea, în sens medical nu e o boala psihică. Suferă de vreo afectiune de natura a-i afecta discernămantul?
Oricum cât timp nu au făcut partajul și sunt in continuare proprietari in indiviziune, nu pot vinde intregul imobil unul fără celălalt.
Cel mult poate înstrăina singur cota lui de 1/2, urmând ca un eventual cumpărător să rămână coproprietar alături de soțul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

protectie contra escrocilor. am urmatoare speta: un var, total ... gm_ignat gm_ignat Protectie contra escrocilor. Am urmatoare speta: un var, total neadaptat vietii de zi cu zi. Pe jumatate proprietar (cu tatal lui) a unui apartament de 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune Annarina Annarina Buna ziua. tatal meu a decedat de o luna. Impreuna cu fratele meu am decis ca facem succesiunea casei. As dori sa stiu daca e mai convenabil (atat financiar ... (vezi toată discuția)
Eu, soțul și fetița locuim la soacra de 17 ani deja. in 2021 ... Gabarandreea Gabarandreea Eu, soțul și fetița locuim la soacra de 17 ani deja. In 2021 am platit avans pentru apartament nou, mai mare. Soacra vinde acum apartamentul și va locui ... (vezi toată discuția)