avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la judecatorie in lipsa sotiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la judecatorie in lipsa sotiei

Buna ziua!

As dori sa stiu cat dureaza solutionarea divortului la judecatorie in urmatoarea situatie: sotia (eu) are resedinta in alta tara, casatoriti din 2015, separati din 2017, sotul este indecis (ar putea fi de acord sau nu). Intentionez sa depun cererea la judecatorie prin avocatul care ma va reprezenta pe durata procesului. Nu avem copii sau bunuri de impartit. Nu am avut niciodata resedinta comuna in acte. In depunerea cererii, eu sunt dispusa sa imi admit vina, sa admit ca desfacere casatoriei se face din pricina mea.

As dori sa stiu, in conditiile de mai sus, cat va dura intreaga procedura in cazul in care a) sotul comunica instantei ca este de acord; sau b) sotul se opune? Ambele variante sunt posibile. Inteleg ca termenele variaza in functie de aglomerarea instantelor, deci cred ca e de ajutor sa precizez ca procesul va fi inregistrat in jud. Suceava. Multumesc mult!
Buna seara,
Va poate lamuri avocatul despre care spuneti ca va reprezinta interesele.
De aceia il platiti.
Chemați soțul la starea civila ca sa stiti sigur daca e de acord cu divorțul.
Pe judecată cu probe va depăși 6 luni divorțul.
Sunt multe variabile si cereți o ora avocatului dvs. sa va explice toate versiunile cu subdiviziunile posibile.
În mod normal trebuia sa stiti deja daca ati angajat avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj dana3 dana3 buna seara ,as dori sa va intreb daca pot sa divortez in timisoara chiar daca cununia a fost facuta in jud olt deoarece suntem separati de mai bine de trei ani ... (vezi toată discuția)
Divort Monica_1983 Monica_1983 Sunt casatorita cu cetatean italian in Romania.De 2 ani si jumatate suntem despartiti si eu traiesc in Romania,pot sa cer divortul aici? (vezi toată discuția)
Divort elynaelyna elynaelyna buna seara,as vrea sa divortez,am fost casatorita aproape 2 ani,ne-am despartit acum 6 luni,si as vrea sa stiu cat ar costa sa divortez,cat timp dureaza,nu ... (vezi toată discuția)