Martonze a scris:
Doamnă, situaţia dvs. este cât se poate de simplă, fiindcă domnul tată chiar nu vrea să aibă de a face cu dvs. Pentru aceasta, puteţi să mergeţi împreună la un mediator, încheiaţi o tranzacţie şi aceasta va fi confirmată de o instanţă din ţară, dacă ambii părinţi sunteţi de acord.
Folosiţi art.36 (6) din L. 27272004 şi nu cereţi autoritate părintească exclusivă, ci suplinirea semnăturii tatălui în toate problemele importante unde este necesară semnătura tatălui.E acelaşi lucru cu autoritatea părintească exclusivă, dar scrisă altfel, şi dacă autoritatea exclusivă e posibil ca instanţa să o respingă, suplinirea semnăturii exprimată liber de tată nu are cum să o respingă.
Eu sunt de parere ca ar trebui cerută autoritatea părintească exclusivă.
În cazurile mele în proporție de 100% am obținut autoritate părintească exclusivă în cazuri de acest fel.
Este însă adevarat ca ar trebui văzut si unde se judeca pentru ca sunt instanțe si instanțe...
Ceea ce ziceți dvs. este cumva o tentativă de eludare care poate genera probleme juridice și de aceea nu recomand asa ceva.
Dacă va angaja avocat va vorbi cu acesta si in functie de instanța la care se va judeca se va putea orienta.
Cu medierea poate sa fie riscant daca o face fără să știe exact cum ar fi mai bine deoarece poate exista ipoteza ca instanța sa respingă dupa cum ati propus.
Am avut si situatii cu mediere si custodie exclusivă prin instanța dar niciodată nu am procedat asa cum ati arătat.