avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara.

Buna.Am un copil dintr-o relatie care a fost recunoscut de tata in august 2017 la starea civila fara proces.Pensie alimentara nu plateste.Nu vreau sa ajung la proces cu el,dar as vrea sa stiu ce drepturi are copilul meu? El este casatorit si nu are copii minori.Este instructor auto cu venit numai de el stiut.Ce pensie alimentara s-ar cuveni copilului meu si daca se poate cere retroactiv incepand cu data de la care a fost recunoscut de catre tata? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
zelinke, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia se va acorda de la data depunerii acțiunii conform normelor legale.

Procentul legal este de 1/4 din venitul net lunar sau raportat la cel minim pe economie daca nu realizeaza venituri.

Minorul are aceleasi drepturi ca orice al copil : de a beneficia de pensie, drept de mostenire, dreptul de a initia/pastra relatii personale cu tatăl sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda calcul pensie alimentara minor carmen5373 carmen5373 persoana care trebuie sa plateasca, are un copil dintr-o casatorie anterioara pentru care acum plateste o pensie alimentara, dar mai nou, mai are un copil cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie Michelle155 Michelle155 Nu am fost casatorita civil, din relatie a rezultat un copil care a fost recunoscut de tata, ii poarta numele, dar nu mai are nici o legatura cu noi de cand ... (vezi toată discuția)
Platà pensie alimentarà retroactivà doina136 doina136 Prietena mea a divorţat acum 20 de ani. Copilul care a rezultat în urma acelei căsătorii a primit pensie alimentară de la tată timp de 3 luni de zile, ... (vezi toată discuția)