avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... AM FOST PĂCĂLIT. CE FAC?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

AM FOST PĂCĂLIT. CE FAC?

O persoană mi-a vândut un telefon care a funcționat doar 30 de minute. Pot depunde plângere la poliție? Precizez că a spus că îmi dă banii înapoi, dar și-a închis contul de socializare și mi-a blocat numărul. Este dintr-o comună din județul vecin. Am garanția de la telefon, dar este pe numele lui. A trecut o săptămână și nu mi-a dat niciun semn de viață, ba chiar a spus că e vina mea că eu l-am stricat. Poliția va face ceva în privința asta?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:17, 19 Martie 2018
Greu de spus... poate ca l-ati stricat dvs., de ex. oprindu-l din a face upgrade la firmware sau s-a terminat bateria in timp ce facea upgrade. Poate erati incarcata cu electricitate statica, aceasta fiind moartea componentelor electronice. Poate ati incercat sa-l rootati si nu v-a reusit. Deci: cum puteti dovedi ca nu l-ati stricat dvs.?

Daca garantia e falsa, poate era de corcodel si proprietarul l-a blocat pe iCloud. Daca pretul era prea mic pentru a fi real, va faceti vinovata de tainuire (de ex. iPhone 7 la 30 euro).
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
tgeorgescu, utilizator
Politia nu are competenta. Ati cumparat un produs folosit de la o persoana fizica. Astfel de tranzactii se fac cu produsul asa cum este. Cine nu se pricepe, sa cumpere de la magazin. Chiar si asa, ati putea incerca sa folositi garantia, asa cum este. Daca insa dvs ati stricat aparatul, chiar nu mai e nimic de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefon mobil furat Gittacica Gittacica Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: cineva a spart usa casei unde locuiesc si mi s-a furat Iphone-ul, Ipad-ul si 2 laptopuri. Am depus plangere la ... (vezi toată discuția)
Inselaciune pe fb andy_17 andy_17 Buna seara!!Am avut un telefon iphone care necesita deblocare,am gasit pe cineva care imi spunea ca il poate face online.Mi-a cerut 500 de ron prin coduri ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorului - telefon defect la prelungire contract adinacalitu adinacalitu buna seara as dori daca se poate sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia eu find client telekom dina vara in data de 29 octombrie am fost sunata de un operator ... (vezi toată discuția)