avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS contract chirie 2018 pers. fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS contract chirie 2018 pers. fizica

Eu, persoana fizica, care am si calitate de salariat, urmeaza sa inchiriez un spatiu unei firme. Chiria bruta va fi de 2.500 lei / luna. Perioada contractului va fi de 3 luni. Din moment de chiria neta este 1.500 lei (2.500 - 40% cheltuieli deductibile), adica sub pragul de 1.900 lei / luna, exista obligatia platii CASS? Si, daca da, la ce valoare trebuie platita? O alta intrebare: ce declaratii trebuie sa depun la fisc pentru impozit si CASS (in caz ca trebuie platita)? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Andrei_3001 , utilizator 21:34, 19 Martie 2018
Mergeti la ANAF unde am inteles ca a aparut un formular nou. Cred ca nu platiti CASS sub 1900 lei/luna , acesta fiind optional.
Multumesc frumos ! Din cate am mai citit intre timp asa zic si eu, ca nu trebuie sa platesc CASS, avand in vedere faptul ca chiria neta este sub 1.900 lei / luna, iar contractul este doar pe 3 luni. Am mai auzit niste opinii conform carora la calculul CASS s-ar lua in calcul chiria bruta, dar nu cred ca sunt corecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit chirii 2018 kol29 kol29 Buna ziua! As dori sa va intreb ce impozite voi plati din 2018 dupa chirii? Sunt salariat si am si venituri din chirii. (vezi toată discuția)
Calcul baza pentru a vedea dacă platesti cass la venitul din inchiriere octavian57 octavian57 In cazul unui contract de chirie, plafonul de 6, 12, respectiv 24 salarii minime pentru care se constituie obligatia platii CASS se compara cu venitul brut ... (vezi toată discuția)
Prevederi oug 18/2018 AdrianCr AdrianCr 1. Cum se calculeaza si care este cuntumul taxelor (CAS, CASS si impozit) pentru o chirie de 500E/luna cu destinatie de spatiu locativ? 2.Contractul dintre o ... (vezi toată discuția)