avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Prevederi OUG 18/2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Prevederi OUG 18/2018

1. Cum se calculeaza si care este cuntumul taxelor (CAS, CASS si impozit) pentru o chirie de 500E/luna cu destinatie de spatiu locativ?
2.Contractul dintre o pers. fizica propietar si o pers juridica chirias mai trebuie inregistrat la ANAF pentru deducerea cheltuielilor in contabilitat?.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:58, 31 Mai 2018
Va redau din normele de aplicare la art. 84 cod fiscal:
(5) În situația în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei valute, venitul brut anual se determină pe baza chiriei lunare evaluate la cursul de schimb al pieței valutare comunicat de Banca Națională a României, valabil pentru ultima zi a fiecărei luni, corespunzător lunilor din perioada de impunere.

(6) Venitul net se determină ca diferență între sumele reprezentând chiria în bani și/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură, prevăzute în contractul încheiat între părți, și cota de cheltuială forfetară de 40% reprezentând cheltuieli deductibile aferente venitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica (nu pfa) cheltuieli deductibile Corina Secara Corina Secara Reparatiile facute in vederea bunei functionari a unui spatiu inchiriat ( in cazul meu, reparatia conductei de alimentare cu caldura , conducta aflata intre ... (vezi toată discuția)
Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pentru rectificare oana ristea oana ristea Buna ziua, Am un cotract de inchieriere din august 2018. Am depus anul trecut in termen de 30 de zile de la incheiere declaratia unica cu estimarea venitului ... (vezi toată discuția)